Mój najbardziej zupki
Zupki gęste czy takie wodniste ? Dzieci chyba wola płynna wersję bo do takiej są przyzwyczajone przez to że piją mleko
u nas synek już w styczniu będzie miał pół roku i powoli szykuję się psychicznie do tego ze czas będzie na rozszerzanie diety
Mama Wojtusia na spokojnie nie ma parcia przecież nie musisz od razu dawać nie wiadomo czego dziecku :)
wiem ale ja chce gotowa sama wszystko na parze więc już powoli się szykuję ale na spokojnie po nowym roku zacznę
no nie ma co szybko wszystko stopniowo i najlepiej płynne bo tak nie zapychają
My robimy zupę dyniową właśnie z mlekiem ;p
Dużo osób tak robi ja lubię z masłem orzechowym nie czuć aż tak w smaku bardzo ale jest zupełnie inna
Ja daje prażona dynie
Do zupy musi być łyżka śmietany albo parmezan wtedy jest przepyszna.
jak zrobić dynę dla maluszka pierwsze rozszerzanie diety. jak przetrzymać też dynię ? zamrozić ugotowaną czy surową ?
Na początku chyba najlepszy dzień taki mus z dyni zblenduj ja po prostu i do słoiczków
czyli ugotować na parze, zblokować i zawekować w słoiki ?
Ja gotowałam w wodzie i blendawalam. Kroiłam w kostkę i w porcjach mroziłam
Możesz na parze a możesz w wodzie zależy wiadomo na parze inny smak jest
My pokroiliśmy w kostki i zamroziliśmy surową.
My w wodzie gotujemy i blendujemy:P
ja na parze robię w lidlomixie
ja robiłam na parzę a później blendowałam. Jak miałam jakieś warzywa jeszcze inne to kroiłam w kostkę i do zamrażarki dawałam, tak by mniej więcej mieć na porcję zupki dla dziecka.
Dynie dobrze zawekować, postoi długo a smak ten sam. My teraz mamy fazę na rybki, robię w piekarniku albo na parze. Przestałam smarzyć z panierką ze względu na dzieci a tak się kiedyś zajadałam smażoną rybą jaką podają w porcie prosto z frytkownicy z toną oleju....
Kurcze a jakoś mam wstręt dk ryb po ciazy sushi kocham a takie ryby na sama nysk5mi nie dobrze