Byłam dzisiaj na wizycie akurat pani doktor chciała go na początek zbadać i poobserwować ale synek ciągle płakał i siedział mi na kolanach i nie chciał się przejść a najczęściej trzyma ta główkę tak chodząc bardziej niz siedząc więc doktorka dobrze nie zobaczyła ale mówila ze dziwne że nie narzeka że go boli , że przekręci głowie w drugą stronę a mimo to chodzi z głową przekrzywiona, więc dała nam skierowanie na pilne do chirurga ze może on zleci prześwietlenie i prucz tego dala skierowanie na krew z rozmazem, crp i jeszcze jedno juz nie pamięta. Ale też z krwi..mam.nadziej że w wynikach wszystko będzie dobrze a z tą główka się wyjaśni i będzie dobrze, bo aż dziwne że synek tak chodzi z tą przekrzywioną główka.
Ewcia najważniejsze, że byłaś i masz skierowanie do chirurga, teraz oby byl bardzo szybki termin i dobrze, ze Ci dala skierowanie na badania. Chociaż i tak powinna Cie przyjąć od razu, a nie kazac Ci czekać. Teraz miejmy nadzieję, że wszystko będzie okej
Gugua też wydaje mi się że jak po dwuch tygodniach synkowi nie przeszło to po co dalej czekać no ale tak doktorka zalecila a teraz byłam u innej bo u nas w przychodni non stop się zmieniają lekarze przez koronawirusa i ta doktorka odrazu kazała mi przyjść i wszystko zbadała , ona zawsze odrazu daje skierowanie do jakieś poradni ona zawsze wszystko wybada dlatego ucieszyłam się że na nią trafiłam a wizyty były na grudzień w poradni chirurgicznej ale jak powiedział co jests i że mam pilne to dała mi na 27lipiec.
A bo przez tego wirusa wszystko takie pogmatwane. Nigdzie nie chca wpuszczać tylko pilne przypadki z tym że dla lekarza a dla nas ten pilny przypadek może się różnić dla nich kolejny pacjent a dla nas własne dziecko.
Ewciaos trzymam kciuki żeby w końcu się wyjaśniło
Ewciaos dobrze że nie olala jak wcześniej żeby dalej obserwować. Najważniejsze że dała skierowania porobicie badania pójdziecie na wizytę i będziecie wiedzieć o co chodzi
Bardzo dobrze ze w końcu ktoś zacznie jakąś diagnostykę. Daj znać co w badaniach wyszło.
Ewcia no to super, termin do chirurga mysle, ze tez szybko. Teraz trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Daj znać jak coś będziesz już wiedziała, bo ja to aż sama się martwię o niego
Dziękuję dziewczyny za mile słowa, naszczescie badanie z krwi udało się synkowi zrobić w piątek i zadzwoniłam do lekarza powiedziała ze wyniki dobre, jedynie tylko żeby synek jadł dużo mięsa, żelaza bo ma tą granice minimalna i że może nabawić się anemii ale tak to wszystko dobrze z powiedziała żebym kupiła naproxen żel i smarowała szyjkę synkowi 3xdz aż do wizyty u chirurga także jak będę 27po wizycie to dam znać co i jak., Aż sama jestem bardzo ciekawa.oby było wszystko dobrze.
Dziękuję dziewczyny za mile słowa, naszczescie badanie z krwi udało się synkowi zrobić w piątek i zadzwoniłam do lekarza powiedziała ze wyniki dobre, jedynie tylko żeby synek jadł dużo mięsa, żelaza bo ma tą granice minimalna i że może nabawić się anemii ale tak to wszystko dobrze z powiedziała żebym kupiła naproxen żel i smarowała szyjkę synkowi 3xdz aż do wizyty u chirurga także jak będę 27po wizycie to dam znać co i jak., Aż sama jestem bardzo ciekawa.oby było wszystko dobrze.
Ewcia super jak wyniki dobre, teraz czekamy na wizytę u chirurga i na wiadomości co z ta szyjka , trzymaj się ;)
Gugus aż sie boje co lekarz powie a synek dalej jak trzymal tak trzyma i jest chyba gorzej a nic lepiej;-( oby to nie było nic poważnego;-(
Jestem bardzo ciekawa przyczyny tego wszystkiego. Daj koniecznie znać co powiedział chirurg.
Ewcia no to niedobrze.. jejku oby wszystko było dobrze
Ewcia oby nic poważnego. Trzymam kciuki
Pati już pisałam wcześniej że byłam z tym u pediatry i zalecił nam badania ale wyszly dobrze, zalecil nam też smarownanie altacetem a potem zmienił na naproxen żel. 3xdz. I czekamy na wizytę do chirurga urazowo - ortopedyczny , ciekawa jestem co on nam powie, oby nic poważnego a wizytę mam 27Lipca.
Ewcia to już niedługo wizyta
Jestem po wizycie ale niestety lekarz na NFZ jak przewaznie każdy, przyszedł zapytał co się dzieje ja mu opowiedziałam całą sytuację a on że może miał obojczyk złamany a że się samo zrasta do 3tyg. u dzieci a ja mówię ze minął miesiąc a on dalej tak chodzi i że ja nie jestem pewna czy to od zjezdzalni ale że od tej pory tak zauważyłam że synek tak ma,a on że on nic nie wiedzi a synek przy siedzeniu trzyma dobrze głowę tylko jak chodzi to ma na prawo więc kazał mu chodzić a synek chodzi mi spać ok. 13 po 13 a było po 14 więc byl śpiący a jak lekarz kazał mu iść się przejść to synek tak płakał i rzucał mi się na ręce , a lekarz podotykal szyję i powiedzial żebym przyszła jak nie będzie śpiący ale że on nic nie widzi niepokojącego i nic i tyle...i dalej nic nie wiem a to nie jest normalne żeby dziecko tak chodziło już miesiąc;( i chyba będę musiała pójść z synkiem prywatnie.
Ewcia lwoiwn pójdź prywatnie nie bagatelizuj tego jak tak długo jak się ciągnie
Ewciaos to faktycznie długo się to utrzymuje a synuś mówi coś że go boli?
Może warto udać się na prywatna wizytę zawsze to lekarz dokładniej obejrzy i zbada niż w przychodni a i godzinę wizyty ustalisz tak jak będzie Ci pasować
Ewcia jak to czytam to nie wierzę.. trafiłaś na jakiegoś buca.. no skoro dziecko trzyma tak głowę, to coś jest nie tak , przecież nie chodził by sobie miesiąc z pochylona glowa, bo mu się tak podoba..:/ maskara ... idź może prywatnie bo nie wiem czy jest sens tam wracać.. może dowiesz się czegoś więcej..