Hahaha, najlepszy zawodnik ![]()
![]()
@chloria @Magdallenka0897 wiadomo, że to nie powinno się wybierać i nastawiać i dziecko to dziecko, ale bardziej liczycie na chłopca czy dziewczynkę? ![]()
Ja przy pierwszym marzyłam o córce, a przy drugim mówiłam, że fajnie by było jak będzie syn, ale córka też spoko, bo będą jak bliźniaczki xd
I finalnie mam parkę 🩷🩵
@Magdallenka0897 ja to na przeziebienie lubię najbardziej napary zimowe. Mój najukochańszy to gałazka rozmarynu, kora cynamonu, kawałek imbiru, dwa plasterki pomarańczy, plasterek cytryny, 10-15 goździków i łyżka zielonej żurawiny z cukrem
to jest takie dobre smakuje jak taka mega herbatka zimowa a nie ma tam herbaty. No ale, że jest tak cynamon i rozmaryn to za dużo w ciąży nie można.
Super jest taka herbatka malinowa, to taki susz z innymi dodatkami i często ją sobie robie do tego kilka malin mrożonych, cynamon, pomarańcza i miód ![]()
U mnie jesień zima to właśnie dzbanuszek i albo napar albo herbatka zimowa.
Jak byłam w ciąży to brałam te tabsy na gardlo dla ciężarnych ale to sam cukier i aromat ![]()
2 tygodnie przed terminem dostałam gorączki 38⁰C i dreszczy pojechałam na pogotowie bo paracetamol zbijał temperaturę tylko na chwilę to kazali mi brac więcej paracetamolu i jakoś doczekać do terminu ![]()
Najlepiej odpocząć i sie wygrzać.
@Magdallenka0897 @chloria trzymamy kciuki i czekamy na wieści jak tam wasze maluszki ![]()
No i jak tam @Magdallenka0897 się czujesz, co powiedział lekarz? ![]()
Nie znasz jeszcze płci ? My już po pierwszych prenatalnych coś wiedzieliśmy , powiedział nam na 60% 🩷
ooo 16 tydzien to fajny czas, jeszcze tak brzuszek nie ciąży itd chociaż pierwsze dwa trymestry tez bywaja ciekawe
Ja wadze nic nie doszło, cały czas stabilnie - ale czuję jak okolice brzucha i bioder mi puchną ![]()
Robiłam test i nie wyszedł żaden wirus, gardło już nie boli , gorączki nie mam , tylko został Katar . @chloria to ja po miesiącu już nie miescilam się w dżinsy , brzuszek bardzo mi urósł i każdy się pytam czy na pewno to nie bliźniaki ![]()
![]()
Te pierwsze tygodnie są najgorsze dla wygladu bezuszka, ty wiesz ze jest ciut wiekszy bo jestes w ciąży a inni niekoniecznie
i tak nie wiadomo czy sie odezwać ![]()
@Magdallenka0897 u mnie przy pierwszej ciazy brzuch bylo widac dopiero w 7 miesiacu
za to w drugiej ma wrazenie ze od razu jak tylko potwierdzilam ciaze u lekarza ![]()
![]()
Ja we wszystko się mieszczę, ale w obcisłych i dopasowanych rzeczach jest mi niewygodnie - wszystkie mnie mierzi ![]()
![]()
Ja chciałam do Wigilii ukrywać , żeby dać dziadkom prezent pod choinkę ale dałam już na Mikołajki bo nie dałoby się ukryć ![]()
Ja czekałam z informacją do pierwszych prenatalnych i miałam je w wielki piątek więc w Wielkanoc powiedzieliśmy, ale nikt nie był zaskoczony, bo było widać
ale nikt nie pytał wprost bo jednak była szansa że tak przytyłam, więc nie chcieli mnie urazić ![]()
U nas ciocia zapytała teściową a Ty chyba będziesz znowu babcią ? Bo było jej też głupio zapytać czy tak przytyłam ![]()
![]()
u mnie w ostatniej ciazy na początku przez pewien czas od razu brzuch wysadziło i był wiekszy niz pozniej ![]()
juz nie wspominajac ze pod koniec człowiek czul się jak taki powolny czolg
a w pierwszej to mialam podobnie kolo 6-7msc widać że ciąża
@SylwiaMK @Magdallenka0897 to chociaż miło, że nikt w prost do Was nie wypalił, że “przytyłyście”, bo niektóre ciotki to nie mają akurat wyczucia ![]()
ja mam jedną taką, która kiedyś mi powiedziała jak jesczcze byłam nastolatką, że “ogólnie to nawet nieźle bym wyglądała, ale mam krzywą szczękę”…,![]()
także tak…![]()
![]()
![]()
O nieeee najgorzej, jak byłam nastolatka to laryngolog powiedział że mam krzywy nos i później ciągle widziałam w lustrze ten krzywy nos ![]()
A tak z historii o przytyciu to po wakacjach bardzo przytyłam (pracowałam na kempingu dla dzieci i tam było mega niezdrowe jedzenie) i po powrocie poszłam do babci w odwiedziny i babcia dała mi obiad, ale powiedziała że dokładki to już raczej nie powinnam jeść ![]()
Niestety ktoś tak często “palnie”, a niektóre teksty zostają później z nami do końca życia, albo wprawiają nas w kompleksy ![]()
![]()
O matko
ale to musialo byc przykre .
Dokladnie , pozniej niektore teksty zostaja z nami do konca zycia i mimo ze nam najpierw cos nie przeszkadzalo lub bylo niezauwazalne , ponziej burzy cala samoocene .
Ja kiedys poszlam do szkoly niepomalowana , to 3 niezalezne osoby mi powiedzialy , ze chyba jestem chora/przeziebiona jak zapytalam dlaczego to uslyszalam , ze mam male oczy
no i tak teraz tez je widze ![]()
Ja w tym miesiącu to będę już mega wielka ![]()
![]()
![]()
Czasami takie niby lekkie przytyki a potem w głowie zostaje.
@Magdallenka0897 nie wielka a pełna miłości.