Woda najlepsza Żywiec Zdrój tak powiedział nam nefrolog nie kazał dawać przegotowanej wody do picia
Zmiękczacz wody oraz filtr. Zmiękczacz to nie jest droga sprawa, zwróci się bo nie tylko nie będziecie wody kupować ale, sprzęty mniej dostają, mniej proszku, zmywarka lepiej działa.
Obecnie wiele osób sobie coś takiego montuje bo rozwiązanie jest bardziej ekologiczne, wygodniejsze i w perspektywie tańsze:
https://dystrybutory.eu/aquaphor-c-2_13.html
Skontaktuj się z nimi, powinni pomóć w dobraniu odpowiedniego sprzętu do domu.
U nas mamy filtr i filtrujemu wodenpotem gptuje ja 5 minut i przelewam do dzbanuszka jak przestygnie to na podgrzewacz w butelki juz leci jak mi zostaje w dzbanku to do podgrzewaxza wlewam ta wode a stara wymieniam ;)
Ja gotuje wodę i przelewam do dzbanka a potem przed zrobieniem mleka wkladam do podgrzewacza podgrzewam do 37st i potem dodaje mleko .
Wlasnie szkoda ze te podgrzewacze nie maja z automatu 37 stopni tylko 40 tak teraZ sobie mysle ;)
Wyderka też jest to jakieś wyjście
Aniska zawsze można zmienić ręcznie tą temperaturę...
a można mniej niż 40 nie jest to minimum ? wiecie ja zawsze idę w wyższą temperaturę :D bo ja czasem obiad podgrzewam nie hot tylko ten zwykły tryb . Mi się wydaje, że to 40 było minimum choć dziś zobaczę bo ja to z reguły używam opcję HOT parę razy inną użyłam dopiero
Mazia mozna ustawiac wiecej lub mniej ;) ja zazwyczaj mialam na 40 lepiej sie mleko rozpuszcza ale mala woli jednak na te 37 stopni
Hot jest super opcja na rozmrozenie ;) ostatnio owocoe poszly do rozmrozenia i swietnie sobie poradzil podgrzewacz ;) ale i na szybkie podgrzanie wody rowniez tylko trzeba uwazac bo chwila moment i za gorąca ;)
Tak woda po tym hot potrafi być za ciepła
Dziewczyny ale to 40 stopni to takie optimum jest jakbym chciała podgrzać moje od ciągnięte mleko?
Aniska owoce ?! Kurcze muszę tak spróbować. Ja to zywkle opcja hot bo 5 minut i córka ma mleko zrobione, małemu obiadki jak mam kupne to podgrzewam tak. Wody nie bo on praktycznie pije taką w temperaturze pokojowej więc to nie ma sensu. Kiedyś dałam opcję podgrzewania ale ja to na maksa lecialam bo myślałam,se będzie szybciej,ale jak coś szybko to musi być hot nie ma innej opcji.
ja robie wode na mleko w opcji hot, wlewam odpowiednia ilosc wody i jest okey... obiadki w sloiku tez tak odgrzewam...
aniska ja o owocach bym nie pomyslała, że się przyda w tym celu podgrzewacz;p
U mnie w hot za gorąca ale może źle coś robię
Miśka a wlewasz wodę według instrukcji?
Ja wlewam na oko bo zgubilam instrukcje;( tak robię żeby 1/3 bylo zalane? Tak jest w instrukcji mniej więcej:)?
Musze jeszcze raz ją przeczytać
Jak przygotowywałam mleko to gotowałam wodę w czajnku elektrycznym, jak wiedziałam że już woda była zagotowana to tylko chwilę podgotowywam, jak była za ciepła to i tak zrobiłam mm i wstrzasalam żeby szybciej wystyglo.
Super że ten podgrzewacz tak w moment się nagdzewa, miałam taki stary manualny to praktycznie nie używalam bo za wolno to trwalo
Mazia ja na razie nie mam zamrożonych obiadków, ale też będę tak robiła, bo jest tam opcja odmrażania przecież.
w trybie hot :
60 ml to 16ml a 18 ml z lodówki
80 ml to 18 ml a 22 ml z lodówki
120ml to 20ml a 26 ml z lodówki
150ml to 22ml a 29 ml z lodówki
180ml to 24ml a 33ml z lodówki
210ml to 26ml a 38 ml z lodówki
250ml to 28ml a 42 ml z lodówki