Przykładowe jadłospisy dla rocznego dziecka

Ja zawsze robię tak za podstawa dnia  była zupa a później samo lecialo. 

Ja z bananów to lubię koktajle. U mnie synek je, ale właśnie przez koktajle to dużo u mnie owoców i warzyw idzie.

Polecam różnego rodzaju placki na przekąski. U nas bardzo dobrze się sprawdzają bo córka nie lubi siedzieć w krzesełku, więc może siedzieć na kanapie obok mnie, a wszystko w koło nie będzie brudne.

Nasz hit to placki z mango , łapcie przepis :) może ktoś jeszcze nie robił ,ale wątpię :D 

-Mango (4 łyżki zblendowanego lub pulpa z mango bez cukru)
-Jajko
-3 łyżki mleka sojowego/krowiego
-3 łyżki mąki pszennej
Mango zblendować, w misce wymieszać wszystkie składniki. Nakładać po łyżce na patelnię teflonową, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Mazią dzięki za przepis na pewno spróbujemy :) 

Wczoraj robiłam budyń jaglany ze śliwkami na podwieczorek, też pycha :) 

Figa a jak robisz budyń jaglany ? Nigdy nie robiłam , może moja córka by zjadła bo mamy ciężkie dni z jedzeniem(wychdza nieszczęsne piątki) i kombinuje jak się da by cokolwiek zjadla.

Śliwki suszone czy świeże ?

Mazia budyń jaglany to zdlendowana kasza jaglana z mlekiem :) Ilością mleka regulujesz gęstość.

Łooo czyli żadna filozofia :D hahha

Gotujesz kaszę jagkana na wodzie lub mleku, dodajesz łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, potem wrzucam to do gotujących się pokrojonych na kawałeczki świeżych śliwek i chwilę gotuję do zgęstnienia i potem blenduje wszystko na gladko. Opcjonalnie można dodać cukier, my nie dajemy. 

Figa ,Dziękuję bardzo ❤️ no my też cukru nie używamy. Będzie deser na jutro dla mojego niejadka

Mazia to z podobnego przepisu ja robię placki bananowe, u nas są hitem.

No ja mam patent na placki zawsze 3 łyżki mleka,3 mąki jajo i do tego jakiś owoc czy zblendowany czy w kawałkach 😊 

U mnie najlepiej sprawdzaja sie dania max 5 skladnikow :) ale jak pisalam u mnie ciezko z kreatywnoscia w kuchni

To ja dużo kombinuje w kuchni, ale juz taki nawyk by coś z niczego zrobić :)

Kosiaszka 5 sklandikow to już jest dużo :) ja też nie mam dużo pomysłów i przeważnie jadę schematycznie, czasem mnie coś natchnie to wymyślę jakąś nowość. 

Dzięki dziewczyny za przepis na placki z bananów dzisiaj zrobię to będzie mój debiut :D ogólnie w kuchni mam dwie lewe ręce ale mam nadzieję że coś wyjdzie hehe 

Paatka u nas dziś były właśnie placki bananowe,a że dawno nie było to mała wysuwała coś w końcu :-D

Mazia u nas tak samo było. Tam samo z plackami jogurtowym 

Aneczka czasem wystarczy czegoś długo dziecku nie podać,a zje wszystko jak znowu posmakuje

Dobrze że moje na chwilę obecną wszystkożerne ciekawe kiedy jej się to zmieni

Kosiaszka87 u nas problem z jedzeniem był od samego początku. Teraz mamy fazy,że je wszystko albo dwa posiłki reszta podziubana. Tylko moja córka ma dwa latka i dla niej teraz wszystko jest ciekawsza eniz jedzenie. Ona nie ma czasu jeść