Refluks/refluks ukryty

Niektóre plamy lepiej wyrzucić niz próbować wyprać :rofl: więc duzo ubranek się przyda :heart:

1 polubienie

Dokładnie xd raz bluzkę prałam 3 razy i i tak była do wywalenia :confused: właśnie przypomniałaś mi, że muszę płyny do prania zamówić :smiley: dzięki :smiley:

A jakie płyny do prania używacie przy niemowlakach ? Ja używam lovella ale myślę nad zmianą. Synek ma AZS i mam wrażenie że ten płyn trochę pogarsza sprawę

Ja używam Lovela albo te płyny do prania Lenor

1 polubienie

Ja używam bobini płyn do prania bez dodatkowych płynów do płukania , syn też ma AZS. A co stosujesz na skórę jakie kosmetyki?

A bobini ten zwykły czy sensitive ? Stosowaliśmy la roche lipicar ap+b ale synek po pewnym czasie dostał uczulenia na brzuszku, później emolium a-topic ale była słaba poprawa, teraz stosuje mediderm i najlepiej nam się sprawdza. A Ty co stosujesz ?

Dziś synek obudził się z całym czerwony z czerwonym policzkiem - ja spał to miał ten policzek przy prześcieradle. Ogólnie myślałam że lovella jest w miarę ok ale widzę że zawsze jest pogorszenie po tym jak zakładam świeżo wyprane ciuszki. Nie stosuje płynów do płukania, zawsze daje dodatkowe płukanie

U nas Lovela i Bobini zależy co jest w promocji.

@SylwiaMK a próbowałaś Bioderma Atoderm Huile de Douche?

1 polubienie

A nie próbowałam, ale przetestuje :slight_smile:

U nas działa cuda i u małego i u mnie a ja mam mega problematyczną skórę.

1 polubienie

Ja piorę w tym sensitive , a stosujemy na twarz ten krem

Do kąpieli stosujemy emulsję

Ale wiesz to uczulenie i tak może wychodzić bo jednak ma kontakt z naszymi ubraniami ja swoje piorę w zwyklym proszku lub kapsułkach.

1 polubienie

Właśnie położna polecała nam ten krem. Mówiła, że drogi, ale warto, a pamiętasz ile płaciłaś? :slight_smile:

Mamy, a czy któraś z was mająca dziecko z refluksem karmiła piersią? Bo u mnie neonatolog stwierdziła że to przez nietolerancję BMK i mam zejść całkowicie z mleka i produktów go zawierających… Córka normalnie jest na piersi i nic jej nie dolega , a synek popołudniu ma już fazę że zje 3 minuty i się zaczyna wrzask, prężenie i noszenie 2 godziny bo się nie może uspokoić :roll_eyes:

Ja mam dziecko z refluksem, kolkami i zaparciami i karmię piersią, nie zauważyłam różnicy czy jem nabiał czy nie. Karmimy się normalnie cycem, u nas pomogły masaże, osteopata, gastrotus i espimisan. W głównej mierze było to napięcie.

Byłam u fizjo i nie było wtedy stwierdzonych napięć, ale mamy już umówioną wizytę w marcu. Ja zobaczę jak będzie, odstawie ten nabiał i czy przejdą te napady. Tylko zastanawia mnie to że kilka dni było dobrze i się to wróciło…

U mnie byl refluks przy karmieniu piersia . Kupilismy syropek i bylo duzo lepiej .
Gdzies wstawialam zdjecie na gorze o ten dokladnie

Pomagalo tez noszenie w pionie po jedzeniu dluzsza chwilke
Sprawdz jeszcze czy to nie wina witaminy D , bo ona jest z olejem i czesto dzieci maja przez to wlasnie takie napady

Ja mam gastrotuss ten co ktoś też wstawiał. Daje ale średnio widzę efekty. Wczoraj się darł 2 godz i w końcu zasnął w tuliku o 18 i już załapał nocny tryb. Chociaż słyszałam że wczoraj była pełnia to może coś z tego jeszcze :face_with_peeking_eye:

No i u nas jak się nie odbije to potem wiadomo, że bd gorzej.

Ja mam dzisiaj tragedie za to . Naprawde mala tak plakala , niczym nie dalo sie jej uspokoic . Przez godzinke uspokajala sie na chwilke i znowu ryk . Ani jesc , ani pic , ani nosic ani odlozyc . Ale u mnie to juz ząbki wjezdzaja

A kupy robi Ci normalnie ? Nie ma wzdętwgo brzuszka ? Bo u nas takie wieczorne akcje były przez kolki. Podawaliśmy 10 kropli espumisanu co posiłek i masaże brzuszka i pomagało. Ciepłe okłady też pomagały albo cieply nawiew z suszarki.

Wejdź na DoZ .pl jest taniej niż na gemini i kupiłam sobie teraz większe opakowanie i za te wieksze ok 50 zł zapłaciłam na Doz .pl sprawdzałam z gemini i tam jest drożej.
@Mamaprzygod mój synek tak miał i przeszliśmy na bebilon pepti i powiem szczerze jest lepiej nie ulewa mleka ale nie przepada ewidentnie Za jego smakiem , pije już jakieś 1,5iesiaca i dalej nie przyzwyczaił się.

1 polubienie