Regres snu

U nas od paru dni problemy ze snem. Najgorzej z najstarszym synem - 9 lat i kłóci się , że to nie pora na sen bo jest jeszcze jasno. A rano trzeba wstać do szkoły :/ młodsza córka słucha tego co mówi starszy i błędne koło. 

U nas tak samo młodszy syn bierze przykład ze starszego. Na szczęście u młodszego trzymam się stałej godziny i zasypia. starszy za to robi wszystko żeby za szybko nie zasnąć , a później problem ze wstaniem. Chociaż zauważyliśmy , że w weekend kiedy chcemy wyspać się to starszy syn wstaje o 5:20 (tak było w ten weekend). Za to w tygodniu musimy go budzić… 

chociaz z drugiej strony sama też nie bardzo chce iść spać kiedy jest jasno .. a później ciężko wstać do pracy ;)

Ostatnie dni i u nas jest gorzej ze snem. Do tego sporo płaczu w dzień. Może brzuszek go boli, bo zaczęliśmy rozszerzać diete. 

U nas też gorzej statnio ze spaniem w dzień ale myślę, że to przez upaly

U nas to samo było ostatnio. W nocy gorąco więc mały śpi teraz w samej koszulce z krótkim rękawem i przykrywam go cienka pieluszka i o niebo lepiej mimo że ja bym zamarzła chyba jak miała bym tak spać jemu to pasuje 

Właśnie też mam problem z tym jak ubrać teraz małego do snu. Dzisiaj ubrałam go w sam pajacyk to chyba było mu za gorąco, bo ciągle się budził. Uchylilam okno i przykryłam jeszcze kocykiem nóżki, to jest jakby lepiej, bo zasnął mocniej.

Z tym nocnym ubieraniem to ciągły dylemat 

Dziewczyny, mam wyrzuty sumienia, zwróciłam się do Was i przepadłam. Miałam tak ciężki czas, do tego z córką jeździłam na rehabilitację- po prostu byłam u kresu sił mimo pomocy rodziców, teściów. Był czas że spałam po 1,5-2 godziny w nocy a w dzień musiałam pokonać 100 km i by na nogach do popołudnia, potem maluch i najzwyczjaniej braklo mi sił. Na szczęście już się skończyłyśmy te wyjazdy więc chwilowo mam tylko podstawowe sprawy: czy wy tez macie każdego dnia wyjazd prawie? To straszne, pranie leży, wszystko leży, a ja marzę o drzemce 

Co do ubierania, ja zakładam piżamkę bez stopek, nakrywam pieluchą bambusową i tyle - jak było chłodniej to ubierałam body z długim rękawem i cienki śpiworek ale teraz zostałam. Tylko z pieluszką 

Mamo Gratki dużo sił dla Ciebie! 

Co do ubierania to u nas pajac z długim rękawem i stopkami, ale już bez niczego do przykrycia, tak się córka nauczyła i śpi. 

Co do problemu z drzemkami to u nas też był taki moment kryzysu, ale trzeba zacisnąć żeby i do przodu. Może idą ząbki może jakiś skok rozwojowy, a nie oszukujmy się pogoda robi swoje teraz.  U nas obecnie 13miesiexy i jedna drzemka wdzien maks 1goszine i choćby nie wiem co nie zaśnie po południu drugi raz. Wstaje o 6, zasypia ok 20. W nocy kilka pobudek mimo wszystko nadal jest 

u nas też czasami były problemy z tymi drzemkami ale nie można się poddać i trzymać tą regularność i będzie dobrze :) 

Mamo  Gratki  ,jka się czujesz  ? Jak się masz ? Wszystko w porządku?  :*

Daj znać jak u ciebie 

Czekamy na wiadomość.

Mama gratki jak u Ciebie sytuacja, jak śpi maluszek?

U mnie teraz się budzi codziennie w okolicach 2 w nocy i szuka jak nie piłki to misia, musi go wziąc i po chwili usypia. 

MamaEm ma swoje ulubione tulanki do snu  , super sprawa że zasypia dalej

Annka ostatnio jest tego za dużo:D

U nas tak samo 🥲

U nas też od 2do 4 bawimy się i nie ma opcji  spania.