Rodzaje kaszlu - suchy czy mokry kaszel u niemowlaka?

tylko jak wapno i witamina c nie pomoże to syropek wskazany bo potem na oskrzela jeszcze pójdzie. Z reszta i tak decyduje o tym lekarz

Jak kaszel to i syrop odpowiedni musi być .

Myślałam ze szczepienie przeciw krztuścowi całkowicie eliminuje zachorowanie na niego.

Ostatnio mojego kuzyna córka miała długo kaszel.z początku ją jakoś leczyli. Po jakimś czasie zrobiono jej jakieś specjalistyczne badania i okazalo się że właśnie przeszła przez krztusiec.

wlaśnie ten krztusiec gdzies oststnio panuje, juz kturyś z kolei taki post czytam. Strasznie męcząca choroba dla dzieci i dluga

u mojej znajomej córka też miała strasznie kaszlała i się męczyła…:frowning:

teraz jak zakaszle o juz nasłuchuję czy to zwykle zakrztuszenie slinką czy już coś innego

moje rzadko łapią kaszelek wiec jeżeli już do jest delikatny i przechodzi po syropku

mój teraz nauczył się udwać kaszelek heh

Jak udaje, to postrasz niedobrym syropkiem, to przestanie:)

Zazwyczaj smarka się dość głośno, a dzieci nie lubią głośnych dzwięków i się ich boją.

moje dziecko mimo szczepienia miało krztusiec, jednak kaszel nie przypominał jak opisany w poradzie “piania koguta”, był to zwykły, przedłużający się kaszel mokry

u mnie dzieciaczki mojego rodzeństwa jak tylko słyszą kaszel czy kichanie od razu tez udaja, śmiesznie to im wychodzi

dzieci szybko sie ucza udawac takie rzeczy, z tym tez trzeba uwazac, bo pozniej nie wiadomo kiedy naprawdę chore.

przedłużający się kaszel może też być objawem alergii, moja córka pokasływała, “pochrząkiwała” rano i wieczorem

ja mam jakiegos bzika bo zawsze nawet jak sie zachłysnie to już podejżanie sie przyglądam i słucham czy potem czasem nie będzie kaszlał

my na całe szczęście jeszcze ani razu nie mieliśmy kaszlu

mi dziecko kaszle od 1,5 miesiąca, mokry okropny kaszel ale tylko w dzień, kilka razy wymiotywało, co chwilę jesteśmy u lekarza żeby osłuchał małego, i na razie oskrzela i płuca czyste, a kaszel nadal jest, antybiotyk też nie pomógł, teraz robię syrop z cebuli i podaję mu może to pomoże, chociaż słyszałam że ten syrop to chyba na suchy kaszel raczej jest

poproś o badania pod kątem alergii, 1,5 miesiąca to długo jak na kaszel

Moja córka dusi się podczas zapalenia krtani. Dość długo podciągali to pod astme, na szczęście okazało się, że astmy nie ma.