Dariolka - niestety nie zawsze to tak jest jak w rozpisce, moja córka ma właśsnie zapalenie oskrzeli - nie ma gorączki, przy alergii rzadko ma zapalenie spojówek, przy krztuścu nie miała wymiotów
Dariolka195 - to u was książkowo objawy można połączyć z chorobą, czyżby tylko moja córka była takim odmieńcem;)
synek miał ostatnio bardzo mokry kaszel, lekarz mówił cały czas że osłuchowo jest dobrze, a potem jak kaszel nie mijał i zrobiliśmy prześwietlenie to się okazało, że zapalenie oskrzeli było
u nas na szczescie nic takiego sie nie działo… jedynie co jak zacznie kasłac to daje syropek i nic
a moja mala pokasluje ale nei jest chora co to moze znaczyc?
moze alergia?
Często maluch kaszle jak mu katar spływa do gardła to wtedy odksztusza wydzielinę. A może masz suche powietrze.
Im starsze dziecko tym trudniej utrafić przynajmniej u nas tak jest, a to kaszel a to katar i na okrągło coś.
ja mam zawsze problem czy kaszel jest suchy, czy mokry.
Ja tez mam z tym problem, dlatego biegam do pediatry na konsultacje
oj ja też nie umiem odróżnić kaszlu mokrego i suchego, zresztą jak mam jakiekolwiek wątpilości związane nie tylko z kaszlem to zawsze dzwonię do mojego lekarza
tez zcasem mi ciezko stwierdzic, ale tak czy siak oklepuje plecki przy kaszlu
ja już się nauczyłam rozpoznawać
A ja z rozpoznaniem suchego kaszlu od mokrego nie mam kłopotu.
Mokry to niby się odksztusza. Tylko problem w tym, że jak mamy watpliwosci, to wolimy aby ktoś inny na dziecko spojrzał
suchy czy mokry to nie problem tyko czy kaszel jest alergiczny to problem
Suchy kaszel potrafi bardzo męczyć dziecko.
dorosłego suchy kaszel jak wymęczy-osobiście go posiadam teraz:/ a co dopiero takie dziecko
u nas kaszel pojawil sie podczas zabkowania
u mnie tez sobie kaszle i to chyba ząbkowania początek