Rodzaje mleka modyfikowanego - jak wybrać najlepsze mleko modyfikowane dla noworodka

po NAN np. moj syn wymiotowal dalej niz widzial

o… dzięki za opinie

Mojej córce najbardziej przypadło do gustu bebiko.Dałam jej jeszcze do spróbowania Bebilon i Nan. Po bebilonie miała wzdęcia a nan nie przypadl jej do gustu .

no widocznie zalezy od dziecka moja tam na nic nie narzekala, piła wszystko tylko po nan wymiotowala, bebiko - skaza, no i jestesmy na bebilonie pepti i pewnie na dlugo zostaniemy bo lekarz mowil ze do 3 lat nie olno dawac dziecku mleka od krowy tylko na bebilonie wszystko trzeba jej gotowac np. kaszke czy budyn

moja mała też była na bebilon pepti i niestety po jakimś czasie nawet to ja uczulało, musieliśmy przejść na nutramigen.

O nutramigenie równiez słyszałam że lekarze go zalecają gdy dziecko nie może spożywac tych innych mleczek.

całe szczęście ,że coś takiego jest

sporo jest tych rodzai mleka, można się w tym pogubić, narazie się w tym temacie nie zagłębialiśmy, pewnie zaczniemy po 6 miesiącu jak mama wróci do pracy to będzie się trzeba zaopatrzyć

marysiaz to nie jest tak do konca z tym mlekiem krowim… wiadomo ze lepiej by dziecko pilo mleko specjalne dla niego przeznaczone do 3 roku zycia, ale sa rodzice ktorych na to nie stac… mleko od krowy nie jest zle tylko trzeba uwazac bo bardzo obciaza nerki…a pierwsze slysze by na bebilonie robic budyn, bo bebilonu nie wolno gotowac… moj synek normalnie pije wlasnie bebilon ale tez je budyn zrobiony na mleku krowim, je jogurty i sery i nic mu nie jest, a wrecz powinno sie oswajac dziecko z takim mlekiem wlasnie w ten sposob

jakie są koszty miesięcznie karmienia mlekiem modyfikowanym?

no na żadnych mieszankach budyniu ani nic się nie ugotuje bo ich nie można gotować moja córka zaczęła pić mleko krowie jak miała około 15 miesięcy z tym ze stopniowo miała wprowadzane i raz dziennie zawsze dostaje bebiko junior

Moja córka dostała mleko od krowy dopiero jak skończyła 4 lata, ponieważ miała skazę białkową

mojej teraz chciałam dać tak troszke na spróbowanie aby zapoznala sie ze smakiem ale jej wcale mleko krowie nie smakowało. Wzieła małego łyczka i nie było mowy o wiekszej ilości.

Mleko krowie dopiero po 2 latach najlepiej podawac, tak słyszalam

Dobrze ze moja mała nie jest uczulona na mleczko. Za rok pewnie jej podam :slight_smile:

ja słyszałam że po 3 latach dopiero

a u mnie kuzynka daje od roku a zaczęła jak mly skończyl 2 lata

nie mialam pojecia ze tyle jest typów. a krowie ponoc od 2 latek mozna podawac

ja zanim kupiłam mleko modyfikowane to stałam chyba z godzine bo nie wiedziałm które.

są przeróżne te mleczka teraz. najlepeij pediatrę zapytać