Rodzaje mleka modyfikowanego - jak wybrać najlepsze mleko modyfikowane dla noworodka

przy córce używaliśmy bebiko, syn praktycznie żadnych nie chce pić jeszcze ewentualnie enfamil

a jak wyglądalo u was przejście z mleka na mleko?

my mamy kilka próbek mleka następnego, jeszcze nie próbowaliśmy podawać, ale zanim kupimy całe opakowanie to przetestujemy

u mojego chrzesniaka nie bylo problemu szybko je zaakceptowal tylko nie mogl pogodzic sie z tym ze cyca nie ma. Zeby nauczyc go ssac z butrlki na opoczatkuj dawalysmy mu z kuzynka sam skoczek od butelki i pomoglo

ElaJB najlepiej na początku mieszać pół na pół a dopiero później podac nowe

ale pol na pol w jakim sensie nie rozumiem??

znaczy np na 120 ml wody ogolem to dwie miarki starego mleka i dwie miarki nowego, żeby szoku dla przewodu pokarmowego nie bylo.Tak to zrozumialam

ja zaczynałam od podania raz dziennie jednego posiłku z mleka modyfikowanego a potem co jakiś czas wprowadzałam kolejny i nie było żadnych problemów

No dokładnie tak jak piszą dziewczyny stopniowo podawać

Ja jak zmieniałam mleko to nie robiłam pół na pół tylko od razu całą butelkę ale mój mały już starszy to nie było problemu

ElaJB a juz rozumiem troche starego troche nowego niw eidzialam co masz na mysli, ale dziekuje ze uswiadomienie mnie

Dla mojego małego to będzie chyba naprawdę duży szok jak w końcu będę musiała dać mu modyfikowane mleko, bo 7 miesięcy już karmię piersią to jest przyzwyczajony do naturalnego

Sonia, nie martw się ja karmiłam 11 miesięcy i spokojnie przeszedł na mm

moja siostrzenica przez 7 miesiecy modyfikowanego w ogóle nie chciała.Później na jakiś czas sie do niego przekonala. Obecnie znów go nie chce i je kaszki.

Modyfikowane są słodkawe więc wątpię żeby dziecko sobie nie znalazło odpowiedniego mleka :slight_smile:

My juz 3 mleko testujemy ,mam nadzieje , że maly brzuszek wkoncu któreś zaakceptuje

my bylismy bardzo zadowoleni z mleka bebilon na kolki i zaparcia

nie każde mm jest dobre

My dzisiaj przechodzimy z 1 na 2. Niezbyt smacznego pepti niestety:(

z moze do niego dodawac troszke wanili bedzie lepsze