Rodzaje mleka modyfikowanego - jak wybrać najlepsze mleko modyfikowane dla noworodka

my mieliśmy początkowo mleko gotowe z hipp, było smaczne i córcia jadła je chętnie, ale po wyeliminowaniu laktozy musieliśmy przejść na nutramigen 1, który był ohydny, a teraz jemy 2 - smaczniejszy, ale widać, że córcia woli nadal 1, mam nadzieję, że się przestawi na 2 i ją też chętnie będzie jeść :slight_smile:

Bebilon miałyśmy raz i córeczką chętnie piła,zdaje się ,że składem jest bardzo podobne do bebiko.

prawdziwa wanilia jest kosmicznie droga ale po co dodawać ją do mleka? nie lepiej jakiś kleik ryżowy który też zmieni smak ale w malych ilościach i powyżej 4 miesiąca

my od samego początku piliśmy różne rodzaje mleka BEBILON

my na razie jesteśmy przy jednym, może potem jak skończy roczek albo 1,5 to sie zmieni na coś tańszego.

Ja kilka rodzai podawałam dziecku,oczywiście nie w ten sposób,że codziennie inne,tylko okresowo tak zmieniałam.

mili22 a w jaki sposób? mieszałaś czy od razu podałaś nowe? a w ogole to kiedy pierwszą mieszanke zmienilaś na inną? oststnip bardzo mnie to ciekawi, chociaż do wrzesnia jeszcze długo ale wole juz teraz zbierać wszelakie informacje na temat mlek i ich zmieniania.

mój ma jedno bebilon i tylko to nie zmienam mu bo się boję . a to jest dobre i tak sporadycznie dostaje jak braknie mojego mleka

ja podawałam obu bebilon pepti ze względu na skazę

ja będę chciała jak najdłużej swoim mleczkiem karmić jeśli będzie taka możliwość

ja mała karmiłam 5 miesięcy swoim mlekiem

moja niuska ma juz 15 miechow a nadal ja karmie no tylko ze na noc dostaje butle

Moja nan nie chciała pić , teraz bebiko króluje

mnie nurtuje pytanie: mój syn ciągle pije jeden rodzaj mleka tzn jednego producenta ( ma roczek) chciałabym aby spróbował pić inne ale nie wiem czy moge mu od tak sobie go zmnienić. Bo to co teraz pije wydaje mi sie za mało sycące dla niego a nie chce mu ciągle kaszki dosypywać.

Większość moich koleżanek używa Bebilon, ale wiem, że ostatnio bardzo zdrożało, więc próbują NaN albo Hipp

My niedługo chyba przejdziemy na mieszankę i myślę że będzie to bebilon ponoć jest dobry dla dziecka

sklady moze i sa te same, ale smakiem na pewno się różnia

mleka sie rzeczywiscie roznia nieco smakiem

Ja też słyszałam że bebilon najczęściej sie sprawdza

A ja się ostatnio kapnełam, że po bebilonie mój syn ma biegunkę. Dla nas więc dobre nie jest.