Najwazniejsze ze dziecko jest zdrowe o reszcie sie szybko zapomina ![]()
O porodzie lotosowym nigdy nie słyszałam , ale po przeczytaniu artykułu na pewno bym sie na niego nie zdecydowala. Zbyt duże ryzyko infekcji i ogolnie nie wyobrażam sobie bym mogła patrzeć na łożysko i pepowinę. ![]()
Mi najbardziej podoba sie perspektywa porodu w wodzie. Na całe szczęście w moim szpitalu jest taka mozliwosc wiec jeśli nie bedzie przeciwskazań i nic sie niepokojącego nie zadzieje to wybiore tą opcje porodu.
Znaczy no u mnie też odpepniali, jak przestała tętnić pępowina, ale nie trwało to kilku dni
Az tak to nie
tego samego dnia ale troche to trwalo ![]()
Cieszymy się, że dzięki artykułowi, poznałaś nowy sposób porodu
![]()
Dziękujemy za podzielnie się doświadczeniami ![]()
Trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło bez problemu niezależnie od rodzaju porodu
![]()
Super, że u Ciebie w szpitalu jest dostępny poród w wodzie
![]()
Super artykuł.
Nie skyszałam o porodzie lotosowym. Zdecydowanie nie dla mnie.
Sama mialam cc- niespodziewane
Czyli to nie był poród lotosowy. W tym rodzaju czeka się aż pępowina odpadnie sama
Ok, dobra… to nie wiedzialam
Ja mimo wszystko wolałam rodzić w szpitalu niż w domu. Mam wrażenie, że przy porodzie tyle rzeczy może pójść nie tak, że będąc w szpitalu od razu ma się pełną fachową pomoc.
Ja też właśnie się tego boję. Poród to jednak nie lada wyzwanie, coś może pójść nie tak w każdej chwili i dobrze mieć tą opiekę medyczną
Ja ostatnio słyszałam że domowy to może być obiad a nie poród
ja też team szpital ![]()
Wszystkie rodzaje porodów znałam, domowy bardzo mnie kusił ale na pierwszy poros wybieram szpital bo nie wiem co mnie czeka ![]()
Ciekawy artykuł! Poród lotosowy - szok! Chyba nie jestem na to gotowa ![]()
U mnie pierwsza ciąża zakończona cesarskim cięciem, mimo że rozpoczęta SN. Drugi poród też będzie cc ze względu na wagę dziecka. Nie ukrywam, że się trochę boję jak to będzie bo słyszałam że drugą cesarkę znosi się gorzej ![]()
Ja nie wyobrazam sobie rodzic w domu, bala bym sie
A ile dziecko waży? Chyba zależy ile czasu minęło między CC. Ja mam nadzieję, że będę miała drugą
ale nastawiam się, że będzie lepiej ze względu na to że będzie zaplanowana
Córka urodziła się z wagą 3460g, ale mam niewspółmierność miednicy jak się okazało przy tym porodzie i nie urodzę naturalnie dziecka z wagą wyższa niż 2800g… Synek w 37tc waży conajmniej 3kg ![]()
U mnie to samo, wg USG w 37 tygodniu już 3200 było, a syn w 41 tygodniu urodził się 3250 ![]()