Oj tak, ruszyły wyprzedaże i zawsze można coś fajnego trafić:p te sukienki z HM bardzo lubię i zawsze na lato są w naszej szafie.
Ja też lubię h&m a także smyk też się trafiają ubranka dobrej jakości
Zgadzam się z ty., że dziewczynkom można dużo znaleźć ładnych ubranek w przeciwieństwie do chłopięcych ubrań;)
Witajcie
Potrzebuje porady...
Kompletnie nie znam się na rowerach a chciałabym kupić sobie rower elektryczny taki żeby pojeździć czasem w dłuższe trasy i żeby można było zamontować fotelik dla dziecka, w miarę przystępnej cenie...
Może ktoś coś doradzić? Czym się kierować?
https://www.fischer-ebike.pl/produkty/e-bike/e-bike-city,2,15373
Zastanawiałam się też nad elekrtycznym.
Mirella zerknij na Pepper często są promocje na rowery elektryczne a w komentarzach ludzie piszą za i przeciw. Ja niestety nie znam się na rowerach, mąż ogarnia temat ale my nie idziemy w elektryczne.
Ja na ten moment kierowałabym się opiniami na internecie, ponieważ w mojej okolicy rowery elektryczne to jeszcze jest taki mało powszechny temat.
Myślę że warto najpierw poszukać informacji w internecie. Rozejrzeć się i wtedy dokonać wyboru. Może warto kupić jakiś używany?
Mirela - ja jestem fanką tradycyjnego roweru, jeżdżę dużo - jak synek był mały to potrafiłam z nim w foteliku i 60 km zrobić, także wszystko się da :) Należę do stowarzyszenia rowerowego i mamy wśród członków kilka osób poruszających się na elektrykach, więc co nieco od nich słyszałam.
Jeśli rozważasz kupno "elektryka" - podstawowa rzecz na którą musisz zwrócić uwagę to bateria - jaką ma moc, na ile kilometrów wystarcza, jakie prędkości można osiągnąć. W większości rowerów elektrycznych bateria nie ładuje się poprzez pedałowanie - trzeba ją ładować w ładowarce podpiętej do prądu. Także zawsze - jeśli chcesz korzystać cały czas ze wspomagania - musisz planować dokładnie trasę, żeby uniknąć rozładowania baterii i konieczności jazdy poprzez siłę własnych nóg.
W zależności od roweru czy raczej potrzeb - można jeździć cały czas ze wspomaganiem, lub tez to wspomaganie wyłączać. Bez względu na to jednak trzeba pamiętać, że taki rower jest cięższy od tradycyjnego, co również wpływa na komfort jego użytkowania.
Ja kupiłam fitelik do roweru może uda się w tym roku pojezdzic
Tylko przy foteliku trzeba pamiętać, żeby dobrze amortyzował wstrząsy i dobrze jakby był rozkładany - w razie jak dziecko zaśnie, zaśnie, żeby było mu wygodnie i głowa nie opadała.
Ja używałam tylko roweru tradycyjnego. Elektryk pewnie sprawdzi się komuś jeżeli gdzieś daleko musi dojeżdżać a nie ma.prawajazdy. ale to też w sumie rozwiązanie bd na wiosnę.lato. Zapewne trzeba zwrócić uwagę na moc baterii i czas jej ładowania.
Na takie dojazdy do pracy - jeśli nie jest za daleko fajnie się też sprawdza hulajnoga elektryczna - jest dużo lżejsza, łatwiej ją gdzieś zaparkować - w razie potrzeby można ją złożyć i zabrać ze sobą do szatni/biura. No i takie podstawowe modele są tańsze niż rower elektryczny
oj to prawda, że jak bateria się rozładuje to jest mega ciężki i trzeba dwa razy więcej siły użyć by dojechać do celu, więc ta informacja na ile starczy bateria jest bardzo ważna;P My wypożyczaliśmy nad morzem właśnie elektryki by pozwiedzać i jak się skończyła bateria to była masakra';/
Oj tak to jest wtedy duży problem
Mi się bardzo podobają te przyczepki dla dzieci. Tylko nie wiem czy to aż takie ciekawe dla dziecka bo jakby nie patrzeć to maluch jest zamknięty ;) ale też pewnie frajda. Wszystko zależy w jakim wieku jest dziecko bo pewnie to są inne potrzeby. Jeżeli ma być krzesełko na rower to musi być jak najbardziej bezpieczne no i wygodne.