Rowerowa przygoda - czas zacząć

My chyba też biegowy rowerek kupimy

na pooczatku najlepszy taki odpychany

te rowerki odpychane sa naprawde świetne, i dziecko ma więcej ruchu

my mamy trójkołowy a drugi normalny z dodatkowymi kółkami z tyłu które można odczepić

Daria jednak na niektórych jeździkach dzieci nie chcą jeździć.

ja znowu uważam że do wszystkiego dziecko musi się przyzywczaić, synek taki rowerek biegowy dostał pod choinkę i przeleżał nietknięty w korytarzy prawie trzy miesiące, a każdy z nas jak przechodził to tylko o niego sie potykał, i nagle jednego dnia synek zabrał sobie rowerek i tak po prostu zaczął jeźdxic na nim, a ja już myślalam że był to nietrafiony pomysł

My zaczynaliśmy na trójkołowym

bo wszystko zależy od dziecka czasami po prostu musi “dojrzeć” do pewnych rzeczy

moja córa ma 6 lat i już sama jeździ na rowerze

a169 a to gratulacje

Mojej kuzynki dziecko ma dwa latka i na rowerku trzykołowym jeździ bez problemu. Ciekawe kiedy zacznie jeździć na dwóch kołach.

Ja mam nadzieję, że po rowerku biegowym synek przejdzie na zwykły rower, już bez używania trójkołowca.

U mnie nie sprawdził się rowerek z pedałami na przednim kole. Córka nie chciała na nim jeździć. Kupiłam rower na dwuch kołach z doczepianymi dwoma i córka jazdę na rowerku pokochała.

te rowerki z pedałami na przednim kole są okropne, ciężko się na nich jezdzi później dzieci się niechęcają

te rowerki trzykołowe sa dobre jak dziecko jest mniejsze i to my nim kierujemy, a do nauki najlepszy normalny

Dokladnie, jak uzywamy go zamiast wozka i dxiecko nie ma kontaktu z pedalami

BArdzo żałuje że synkowi nie kupiłam rowerku biegowego. Zdjęliśmy boczne kółka i przygoda z rowerem się zakończyła.

my rowerek biegowy zakupimy w przyszłym roku :slight_smile:

jestem w ciąży wiec rodzinne wycieczki rowerowe w te wakacje odpadają, ale córka z mężem mogłaby codziennie kilometry zjeździć na rowerze

U mnie na osiedlu rozpoczęły się, już zawody rowerków biegowych. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli silną reprezentację na olimpiadę, dzieciaki super się bawią na takich rowerkach.