, to moja tylko do spania się domaga
Starsza w dzień i do zasynania potrzebowała smoczka. Ale jak miała rok i 4 miesiące z dnia na dzień porzuciliśmy smoczek
U mnie też brata syn teraz tylko do spania ma w dzień mu chowają
Tak chyba najlepiej, bo później może być właśnie problem.z odstawieniem go
u nas w dzień staramy się nie dawać ale jak ząbkuje to jakoś ciężko i żal mi jest jej nie dać
Martyna córka używała w dzień i do zasynania a z dnia na dzień porzuciliśmy
Koleżanka dawał cały czas, w dzień i w nocy i właśnie do dzisiaj nie odstawiły smoczka bo jak mala straci go z wzroku to zaraz płacz że nie ma dydy... Ma już 3latka
Martyna dlatego jak moja używała w dzień i do zasynania to w wieku rok i 4 ja pozbawilam. Porostu najpierw w dzień schowałam patrzyłam jak reaguje i jak nie widziała go to nie chciała a potem na noc zabrałam i się tak pozbyliśmy
No u nas przed pójściem do żłobka będę obstawiać tak ze mam nadzieje ze się uda ☺
Nati jeszxze nie urodziłaś więc dużo czasu masz, do tej pory się wsztstko może zdarzyć może Wogole nie będziesz podawała smoczka
Ja staram się podawać jak najrzadziej smoczek. Zazwyczaj dostaje do spania i ostatnio do buzi wędruje kciuk, więc też go zastępuję smokiem :)
Anulka no niby tak ale pewnie zleci szybko ☺ 9 miesięcy zlecialalo to i rok zleci ☺
Chyba Właśnie najlepiej chować go w dzień, wtedy dziecko nabierze dystansu do niego. Później szybciej się go pozbyć;)
Nati parz bo możesz nie mieć co odstawiać jak trafi się bezsmoczkowe dziecko hehe
Dokładnie a potem do pracy. Mi się aż nie chce o tym myśleć :D
Oj tak czas szybko leci
U nas sprawdza się metoda: przytulić, przeczekać aż się dziecko wyżali, a dopiero później jakakolwiek rozmowa
A ile Twoje dziecko ma?
Każda mama najlepiej rozumie płacz swojego dziecka.
Też dobra nawet bardzo dobra opcja i podejście