Różnej wielkości źrenice u noworodka

Tez uwazam, ze antybiotyk tylko w ostatecznosci, a nie na zas jak dziecko goraczki nie ma. 

Patka to że wypisuje nie masz obowiązku wykupywać. Trzeba było nie kupować jak wiedziałaś że nie będziesz używać. Po co wydawać kasę na coś co się nie przyda 

Jestem tego samego zdania. Nie kupuje niczego na zas. Moj max za to juz kupi. 

Ja też nie wykupuję na zaś.Jesli wiem,że np. w domu mam to w aptece mówię,że tego i tego nie potrzebuje.

Aneczka antybiotyk to nie są jakieś koszty gigantyczne a recepta ważna tylko chyba 7 dni a doktorka mówi że jakby się pogarszało to wtedy podać odrazu więc lepiej jednak mieć go pod ręką tym bardziej że mieszkam na wsi więc do apteki muszę kawałek jechać 

Patka rozumiem. Ale zależy jaki antybiotyk bo niektóre są drogie i szkoda by było mi na zaś kupować. 

Ja w domu to mam jakies podawanie leki. Ale zdarza sie, ze lekarz pisze na recepcie leki, ktore juz mam i ich nie kupuje chyba, ze sie koncza. 

Ja jak wiem że mam w domu to informuje i albo mniej wypisuje albo w ogóle 

W moim osirodku lekarze maja tendencje do wypisywania na zas lekow. Szkoda, ze odwrotnie jest zeby skierowania wypisywali. 

Nigdy nie kupuję leków na zapas. W domu mam takie których używamy często, dopiero gdy się kończą to robię zamówienie.

Megg dokładnie tak samo robię 

Megg rozumiem, ze kupujesz przez apteke internetowa leki. Jak tam jest z reveptami tez jakos mozna czy tylko stacjonarnie wtedy?

Justyna, leków na receptę przez np. aptekę Gemini nie wykupisz bo musisz receptę okazać. Jednak np. przez aptekę DOZ możesz wykupić lek. Bo zamawiasz leki, a i tak odbierasz osobiście w aptece, wtedy okazujesz receptę i oni realizują ją. Tam, też możesz zamówić sobie paczkę i skoro odbierasz w aptece, to możesz się z części rzeczy rozmyślić.

U mnie nie ma apteki doz wiec kiepsko z lekami na recepte.