Podpowiedzcie proszę jak zacząć rozszerzanie diety . Chodzi mi o to jak długo np podawać jeden posiłek na próbę kiedy rozszerzyć do dwóch a potem do trzech posiłków ?
Polecam podcast i profil np. Rozgryzamy albo u Wojtusia na talerzu
generalnie do roku mleko to podstawa, na początku RD opiera się na proponowaniu posiłków. Ja przez pierwsze około 2 tygodnie proponowałam jeden posiłek a później już 2 posiłki. I najważniejsza zasada - to my decydujemy co dziecko zje, ale dziecko decyduje ile ![]()
jest już ten temat i to całkiem nowy
Właśnie korzystajcie z lupki
. Taki temat już jest
Tak I niepowielajcie tematów bo robi się spam. Wystarczy odświeżyć nowy temat. Nam pojawia się powiadomienie że ktoś coś napisał
Ja też polecam Rozgryzamy. Na stronie internetowej jest taka Rozgryzarka i tam jest opisana większość produktów spożywczych, od kiedy można podawać, w jakiej formie. Rozgryzarka - Rozgryzamy
To wszystko bez znaczenia…
W tym tygodniu non stop pojawiają się dublowane tematy
dziewczyny nie wiedzą , że liczy się jakość bycia na forum. Nie oszukujmy się….zaczął się spam i usilna walka o możliwość testowania. Aby tylko coś wrzucić na forum. Skończyła się walka z poradami
to zaczęła z postami / komentarzami
To bez znaczenia. Dziewczyny nie myślą o jakości….
Pojawia się rywalizacja , żeby tylko pisać. Nie ważne co , nie ważne jak. Ale aby tylko być widoczną……
W tym tygodniu to wysyp takich postów na forum
![]()
Ale to są takie osoby które wchodzą dadzą jeden temat , 10 komentarzy i znikają . Ci co chcą to i zostają na dłużej to warto im podpowiedzieć aby tego nie robiły , sama byłam początkująca i nie wiedziałam o co tu chodzi i dodałam temat który już był podobny
Też zauważyłam że to tylko przez chwilę kilka komentarzy i znikają warto pomagać i mówić o co chodzi osobą które by chciały zostać jednak na dłużej
Też mi się wydaje, że to głównie z powodu dużej ilości nowej osób. Kiedyś jak wchodziło się na stronę to pierwsze co były kategorie i jakoś łatwiej było się rozeznać, że w danej kategorii jakiś temat właśnie został poruszony. Teraz sama złapałam się na tym, że wchodzę w aktualne tematy, więc nawet nie wiem jakie wątki były ostatnio poruszane.
A co do pytania z postu tutaj taka pomocna ściąga. Z początkami to różnie mówią. Jak masz alergika, to możesz podawać 3 razy jedno warzywo i dopiero przechodzić do następnego, ale można też codziennie podawać coś innego, tylko np. w ten sposób:
Dzień pierszy: brokuł
Dzień drugi: marchewka
Dzień trzeci brokuł+marchewka
Też mi się wydaje że to są osoby tylko do 10 komentarzy bo tyle tylko można w pierwszy dzień , potem już znikają ![]()
Wiesz to jestem w stanie jeszcze zrozumieć bo jak ktoś się chce czegoś dowiedzieć tylko na dany temat to pisze post, dowiaduje się informacji i znika. Ale już naprawdę nie da czytać tych niektórych postów pod którymi są jedne i te same powielające się odpowiedzi. Nie wspomnę już o tych postach. Czy tak trudno zajrzeć w lupke?
No tak ale jak napisalysmy żebyś sprawdzała w lupce to sprawdzasz. Wiadomo że nowe osoby nie wiedzą ale no ile można. Non stop te same tematy ja mam już dejavu ![]()
nie wiem czy już odpowiadałam na taki temat czy mi się wydawało że odpowiadałam ![]()
Szkoda czasu na powtarzanie tego samego, gdy wszystko już jest
Widać też, że niektórzy są tu tylko po nagrody, a nie po prawdziwe odpowiedzi czy pomoc.
Dlatego właśnie zrobiłam o tym post. No cóż nic na to nie poradzimy. ![]()
No jesteś już na forum trochę dłużej od niektórych z nas to pewnie często spotykane
potrafi irytować ![]()
Ja będę robiła jak moja siostra czyli najpierw podała papkę z marchewki tak przez 2/3 dni później ziemniak i znów 2/3 dni następnie ziemniak i marchewką kolejno burak jabłko dynia po ok chyba 2 tyg zrobiła zupkę z kawałkiem indyka z marchewki i ziemniaka, stopniowo dodawała tez owoce jogurt naturalny mięsa kaszki itd. Muszę jej jeszcze podpytać co tam dalej było i w jakiej kolejności. Pamiętam że jak już chłopcy opanowali jedzenie i przełykanie dan to dawała większe kawałki
Mój mały pamiętam że po pierwszych papkach dostał mega zatwardzenia