Ja jestem nowa na forum trochę przypadkiem trafiłam tutaj ale powiem wam szczerze że denerwuje jak widzę jakiś post w nowych myślę no ciekawy temat nawet bym może coś napisała a później patrzę a tam pytanie sprzed 2 lat i ktoś odpowiada teoretycznie głównej autorce która jest nieaktywna … Szczególnie jak pada w komentarzu tekst np. rozumiem cię to może być trudne doświadczenie, spoko jak wywiąże się jakaś dyskusja ale ja bym wolała chyba jak ktoś kto ma aktualnie problem zapyta na nowo niż właśnie pod jakimś starym postem brnąć w temat bo ktoś dla nagrody napisał odpowiedź dla osoby której dawno dany temat nie dotyczy.
Trochę się obawiam tego bo mała miała problemy z brzuszkiem na początku ale no jakoś dietę rozszerzać trzeba
Od tego właśnie jest lupa ,żeby szukać najpierw. Ja wpisuje kilka słów które mnie interesują a jelsi nie ma czego szukam to tworzenie posta robie i czekam grzecznie co mi mamy napiszą.
Te kupy po pierwszym jedzeniu mogą zaskoczyć w różny sposob
Ja dzięki temu że napisalyscie o tej lupce, to sprawdziłam, i się okazało, że dużo moich wątpliwości zostało już rozwianych w innych postach
Też tak miałam i mam nadal, choć czasem lubię odświeżyc dany wątek
Myślę, ze dopki forum nowe sie rozkreca i pojawiaja skię nowe osoby to bedzie jeszcze trochę zamieszania. Ja jak wchodze wieczorem to nawet czasem nie zarejestruje ze na ten sam temat pisze juz w innym wątku (bo kojarze temat).
Na starym forum tez tak bywalo. Ale faktycznie byly to sporadyczne przypadki.
Ale myślę, ze jak temat zostal poruszony to Ci co są tu zeby faktycznie skorzystać z ras i pomocy, zrozumieją.
nooo teraz już staram się pilnować , i pisze w podobnych tematach po co zaraz dodawać nowy .
Wystarczy pod jakimś starym postem napisać odświeżam temat. I napisać to co w nowym poście ale jako komentarz. W tedy temat się ciągnie a nie robi się spam z kilkoma podobnymi postami
Ale czy ten post trafia tak do wszystkich ? Czy tylko do osób które już kiedyś w nim się wypowiadały ?
Jeżeli klikniesz na dole w nieprzeczytane to pojawiają się tematy na które ktoś odpowiadał przed chwilą i lecą po kolei do najstarszego więc wszyscy je widzą
Wydaje mi się na początku nie każdy się zna i odpowiada na stare posty ale całkiem szybko to znika , od tego też jest forum aby pytać i odpowiadać
Pojawiają się też nowe mamy które by chciały opowiedzieć o swoich doświadczeniach i to jest fajne można czytać lub poprostu pominąć lub odhaczyć się z jakiegoś tematu
Tzn spoko jak się odświeża temat, np. Ja dzięki wam odnalazłam post który mnie interesował ale nie do końca rozwiał moje wątpliwości więc może napiszę tak jak podpowiadacie.
Z tymi starymi postami to chodziło mi o to że nagle pod postem sprzed 2/3 lat jest jakaś odpowiedz do głównego użytkownika zakładającego temat który pisze że jest już dawno nieaktywny. Mam wrażenie że to po to by po prostu pisać a nie rzeczywiście komuś pomóc.
A to z tym masz rację. Też to widziałam post z 2020roku a odpowiedź 5 lat później. To jest też to że niektórzy nie czytają tego co my piszemy tylko główny post i opowiadają na pytanie autorowi nie wiadomo po co
Ale ja sie cieśzę jak mogę poczytać. Odnioslam sie do całości dyskusji po prostu.
Powiem Wam szczerze, ze ja jestem tutaj od paru dni, wczesniej dzialalam na poprzednim forum. I zanim ogarnelam nowe, to tez troche minelo, myslalam ze nowe posty sa od gory, a mi wyswietlają sie na samym dole.
Moje pytanie było inne a tylko komentarze że temat był itp no i co z tego że był . Może nie mam ochoty szukać wpisywać itp
Zacznij od jednego posiłku dziennie przez 3-5 dni, obserwuj reakcję dziecka. Jeśli wszystko OK, stopniowo zwiększaj do 2, potem 3 posiłków. Pamiętaj o stałych przerwach i mleku między nimi.
Zasady są takie ze jest lupka i można wyszukać i podbić post jeśli chce się nowych informacji
Jak nie masz ochoty to po co tu jesteś