Oj u nas często też chce z mojego talerza choć mamy to samo
Xyz jadłam takie samo bez soli i pieprzu
Maziulka ale musi sprawdzić;) ja pamietam jak córka kiedyś jadła jakieś wafelki to często było zamienimy się?:P
My jak jemy to córka siada do nas na kolana i je z nami
Chyba zawsze dzieci tak mają że wolą spróbować to co rodzic ma na talerzu niż jeść swoje .Ja pamiętam gdy byłam mała z bratem zawsze przybiegaliśmy gdy tata wracał z pracy i mimo tego że chwilę przed nim jedliśmy swój obiad to siadaliśmy z nim jeszcze raz i jak takie pieski przy stole chcieliśmy spróbować tego co on ma na talerzu dla dziecka jest to takie chyba bardziej satysfakcjonujące gdy je to co rodzic mimo tego że tak naprawdę w swojej miseczce ma to samo
Właśnie zauważyłam , że jak ja będę jadła to i ona więcej zje, a jak sama ma jeść to już tyle nie zje
od 6 sie zaleca przy kp a podobno przy mm juz od 4 moznaa kaszke ale ja od 6 m
Ja karmiłam mm pierwsza córkę a dietę rozszerzalam po 5 miesiącu
Andzix no zalecenia sa ale ja na to tak sztywno nie patrze-dzieci na kp diety miały rozszezane ok 5 miesiąca
ja szczerze zaczęłam od 5 miesiąca, ale teraz z biegiem czasu poczekałabym do tego 6. Mam wrażenie ze jak byłą tylko na piersi to ładne przybierała na wadze, a jak zaczęliśmy rozszerzać dietę to jakoś to się zatrzymało
Dziecko zawsze więcej zje gdy je razem z kimś wtedy patrzy co Robi dorosły i chce nasladowac
U nas synek już ładnie je bez plucia ma 9 miesięcy i ładnie gryzie większe kawałki Bo ma już 8 zębów ! Początki łatwe nie były choć i teraz takim daniem potrafi zwrócić i ulewać przy refluksie
U nas lepiej zje jak jest więcej osób przy jedzeniu i bierze przykład i je wtedy bardzo ładnie
Moja ładnie je i raczej nie trzeba jej "zmuszać" ma apetyt i jak tylko jej proponuję coś do zjedzenia to chętnie je i nie grymasi
XYZ to masz super u nas teraz zęby idą (3) i jest ciężko z jedzeniem. tylko kaszę z butelki by jadła
Na szczęście u nas nawet podczas ząbkowania synek ma duży apetyt i nie ma problemów z jedzeniem wiadomo jest tylko troszkę marudny
u na snie jest tak łatwo teraz
u nas 7 miesięcy i brak ząbków, ale papki wcina
Moja bez ząbków radziła sobie doskonale z wafelkami ryżowymi czy chrupkami kukurydzianymi
Co Ty mówisz, muszę sprawdzić :D