Rozszerzenie diety- zamowienie online

@Wesola95 a no tak eko bio i cuda bez gmo i kurka w zlotym kurniku :rofl::joy:
seeio roznica w smaku miesa ilosci zylek ścięgien tłuszczu czy niekoniecznie?
ja kupowalam jajka z takiej super hodowli i były spoko a terazz jakies smierdzace w przetwarzaniu

@Wesola95 ja się właśnie nad nimi zastanawiałam dla małego, widziałam u Ciebie na insta właśnie :grin: chyba sie skuszę jak już zacznijmy wprowadzać mięsko.

Na razie od 3 tygodni degustujemy słoiczki a od wczoraj kaszka :see_no_evil: tak szybko mi ten synek wyrósł, że już zajada coś innego niż mleczko :grin: dla mnie temat rozszerzania diety nadal ma dużo tajemnic

2 polubienia

Taak, jak będziemy coś robić jakieś mięso to wrzucę fotkę po rozmrożeniu jak wygląda kurak :grinning:

@magdap_96 polecam profil na insta rozgryzamy i na Spotify ma podcasty!:grinning:

2 polubienia

Ja kupuję mięsko na bieżąco świeże tak samo jak wędliny czy jajka :smiling_face:

Ale każde mięso ma swój termin ważności po zamrożeniu …. I żadne nie ma roku :joy: Mała poprawka tylko wołowinę można mrozić od 6-12 miesięcy a tak to od 3-6 miesięcy przeważnie…. Przynajmniej w takim przekonaniu żyje :face_with_hand_over_mouth::star_struck::joy::crazy_face:

Spójrz na etykietę - zamrożone 25.10.2025 - termin ważności do 24.10.2026 :slight_smile:

1 polubienie

Gdzieeeeee Ty masz pazyyyy ? Nie no uśmiecham ske do siebie bo Cię zapamiętałam z długimi pięknymi :wink::wink:

1 polubienie

:sweat_smile::sweat_smile: a wieeeesz, że z godzinę temu obcięłam!:sweat_smile: wprawdzie nie były jakieś długie, ale przy niemowlaku im krótsze to mi lepiej :sweat_smile::grinning:

Właśnie o coś takiego mi chodziło :slightly_smiling_face: może się skusze na próbę :slightly_smiling_face:

Ooooo no to super, nawet nie wiedziałam :face_with_peeking_eye::laughing: super, dzięki za informacje

Kurczę gdybym miała więcej miejsca w zamrażarce, to też bym wolała zamawiać z tego

Kupujemy w lokalnych sklepikach z mięsem i mrożony nadmiar :smiley: dla małego robię małe paczuszki z tym mięsem akurat takie na raz do wykorzystania na przygotowanie jednej porcji :blush:

Ja to dzisiaj widzialam, jak pani do restauracji kupowała mięso z biedronki , wszystko pakowane

A właśnie sporo restauracji podobno się zaopatruje w tych marketach jak są promocje czy na mięsa, masła czy tego typu rzeczy. Kiedyś nawet byłam świadkiem jak pewien pan wykupił wszystkie bagietki w Lidlu bo im się skończyły a robili gdzieś zapiekanki na sprzedaż :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

To u mnie pluję córka miesem ale w sloiczjach widzę jak jest nie wyczuwalny chyba smak i zajada się :sweat_smile: za to synek sloiczki fajnie xajada mam nadzieję że obady też zje z chęcią kiedyś nie to co siostra :sweat_smile:

Z jednej strony się cieszę że nie je słoiczków bo wolę mu domowe jedzenie dawać a z drugiej mam kilka i fajnie jakby je zjadł :smile::grin: no ale niestety nie weźmie do ślicznej buźki ani łyżeczki

Ja córce dziś dałam obiad i zyjadała kaszę a gotowana marchewkę mówi bleee i pluje masakra… a w sloiczkach to głównie marchew dominuje tylko zmiksowana . I tam jej smakuje

Dzięki za polecajkę :grin: ja to myślałam, że rozszerzanie diety to tylko papki, kaszki słoiczki a tu dziewczyny robią takie potrawyi placuszki :grin: musze zrobic zamówienie na owoce liofilizowane i inne specyfiki do diety dziecka :grin:

1 polubienie

Dziś znów zrobiłam placuszki bananowe …. I wcina aż mu się uszy trzęsą :grin:

Dokładnie mam te same spostrzeżenia, muszę trochę bardziej urozmaicić :face_with_hand_over_mouth: