@Wesola95 a no tak eko bio i cuda bez gmo i kurka w zlotym kurniku ![]()
![]()
seeio roznica w smaku miesa ilosci zylek ścięgien tłuszczu czy niekoniecznie?
ja kupowalam jajka z takiej super hodowli i były spoko a terazz jakies smierdzace w przetwarzaniu
@Wesola95 ja się właśnie nad nimi zastanawiałam dla małego, widziałam u Ciebie na insta właśnie
chyba sie skuszę jak już zacznijmy wprowadzać mięsko.
Na razie od 3 tygodni degustujemy słoiczki a od wczoraj kaszka
tak szybko mi ten synek wyrósł, że już zajada coś innego niż mleczko
dla mnie temat rozszerzania diety nadal ma dużo tajemnic
Taak, jak będziemy coś robić jakieś mięso to wrzucę fotkę po rozmrożeniu jak wygląda kurak ![]()
@magdap_96 polecam profil na insta rozgryzamy i na Spotify ma podcasty!![]()
Ja kupuję mięsko na bieżąco świeże tak samo jak wędliny czy jajka ![]()
Ale każde mięso ma swój termin ważności po zamrożeniu …. I żadne nie ma roku
Mała poprawka tylko wołowinę można mrozić od 6-12 miesięcy a tak to od 3-6 miesięcy przeważnie…. Przynajmniej w takim przekonaniu żyje ![]()
![]()
![]()
![]()
Gdzieeeeee Ty masz pazyyyy ? Nie no uśmiecham ske do siebie bo Cię zapamiętałam z długimi pięknymi ![]()
![]()
![]()
a wieeeesz, że z godzinę temu obcięłam!
wprawdzie nie były jakieś długie, ale przy niemowlaku im krótsze to mi lepiej ![]()
![]()
Właśnie o coś takiego mi chodziło
może się skusze na próbę ![]()
Ooooo no to super, nawet nie wiedziałam ![]()
super, dzięki za informacje
Kurczę gdybym miała więcej miejsca w zamrażarce, to też bym wolała zamawiać z tego
Kupujemy w lokalnych sklepikach z mięsem i mrożony nadmiar
dla małego robię małe paczuszki z tym mięsem akurat takie na raz do wykorzystania na przygotowanie jednej porcji ![]()
Ja to dzisiaj widzialam, jak pani do restauracji kupowała mięso z biedronki , wszystko pakowane
A właśnie sporo restauracji podobno się zaopatruje w tych marketach jak są promocje czy na mięsa, masła czy tego typu rzeczy. Kiedyś nawet byłam świadkiem jak pewien pan wykupił wszystkie bagietki w Lidlu bo im się skończyły a robili gdzieś zapiekanki na sprzedaż ![]()
![]()
To u mnie pluję córka miesem ale w sloiczjach widzę jak jest nie wyczuwalny chyba smak i zajada się
za to synek sloiczki fajnie xajada mam nadzieję że obady też zje z chęcią kiedyś nie to co siostra ![]()
Z jednej strony się cieszę że nie je słoiczków bo wolę mu domowe jedzenie dawać a z drugiej mam kilka i fajnie jakby je zjadł ![]()
no ale niestety nie weźmie do ślicznej buźki ani łyżeczki
Ja córce dziś dałam obiad i zyjadała kaszę a gotowana marchewkę mówi bleee i pluje masakra… a w sloiczkach to głównie marchew dominuje tylko zmiksowana . I tam jej smakuje
Dzięki za polecajkę
ja to myślałam, że rozszerzanie diety to tylko papki, kaszki słoiczki a tu dziewczyny robią takie potrawyi placuszki
musze zrobic zamówienie na owoce liofilizowane i inne specyfiki do diety dziecka ![]()
Dziś znów zrobiłam placuszki bananowe …. I wcina aż mu się uszy trzęsą ![]()
Dokładnie mam te same spostrzeżenia, muszę trochę bardziej urozmaicić ![]()