Przecudownie jest czuć jak dziecko się porusza, jednak nie każdy ma taką przyjemność gdy dołoży ręke do brzuchu ciężarnej aby je czuć.
Jest to wspaniałe uczucie kiedy dziecko ruchami daje o sobie znać, a ja wtedy czuję spokój.
cudowne uczucie, wtedy byłam spokojna ze wszystko dobrze z maleństwem
ja liczyłam dopiero na porodówce jak mi kazali
Warto to liczyć dla spokoju , szczególnie że dziecko pod koniec ciąży raczej okazuje dość odczuwalnie ruchy
Ja bym się nie dała byle komu dotykać by czuć ruchy. Mój brzuch mógł dotykać tylko mój mąż ![]()
ja nie liczyłam ruchów, nie było powodu do niepokoju
ja nie liczyłam, po prostu byłam czujna czy czuje ruchy
Nie liczyłam, ważne,że czułam.
U nas maluszek byl taki ruchliwy ze nie musialam liczyc
Ja czasami moge wyliczyc ok 20 ruchow w przeciagu godziny a czasami nie ma nawet 8
moja tez byla ruchliwa , nie musiałam liczyc
Najspokojniejszy był synuś, córy cały czas dawały o sobie znać ![]()
nie moge sie doczekac ruchow dziecka. Mam nadzieje, ze mniej ruchow jak w artykule to nie bedzie ono wykonywalo.
Ja poczułam niedawno ruchy dzidziusia
jest już bardzo ruchliwy więc narazie nie liczymy zobaczymy jak bedzie później
Pierwsze ruchy Dziecka to wspaniałe przeżycie,wiemy ,że Mała Istotka daje nam znać o sobie.
mój mały kopie tak że na szczęście nie musze liczyć ruchów ![]()
Ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie liczyłam ruchów dziecka zgodnie ze sztuką, gdyż czułam je praktycznie non stop
słyszałam od położnej o metodzie mierzenia 10 ruchów od 9 rano do 9 wieczorem. jeżeli jest mniej niż 10 ruchów na drugi dzień czujnie pilnujemy. jeżeli znów mniej jedziemy na kontrolę.
Liczyłam ruchy dopiero pod koniec ciąży.NIeraz zamartwiałam się czy nie jechać do szpitala bo wydawało mi się ,że za mało się rusza.
Ale jak ginekolog mi powiedział ile ruchów powinnam odczuwać to się uspokoiłam ![]()