Przeważnie spaghetti albo pizza
No ja sama lubię spaghetti bo szybkie danie no i mała nigdy nie gardzi. U babci pogardziła,ale oni mieli posolone ,więc nie zjadła. Ja go robię tylko mieso mielone plus passata pomidorowa i przyprawy. Oni chyba jakieś że słoiczka słone mieli
Mazią ja teraz ten ketchup z cukinii trochę zmodyfikowała. Dodałam kawałki cebuki, papryki i zawekowalam. Wystarczy podsmażyć mięsko i wymieszać z sosem i do spaghetti dodać.
ja też nie solę i jest pycha
Ja zrobiłam tak jak w przepisie i moi teściowie byli bardzo zadowoloni. A ja stosuje go jako sos do pizzy dodaje tylko zioła i jest super. Tylko powiem Ci, że mojej siostrze wyszedł jaśniejszy i trochę lepszy niż mój
no sól często jest zbęda. Ja też kupuję passatę ziołową to juz w ogóle nic nie trzeba dodawać by był fajn smak
jakiej firmy kupujesz pastę ziołową ?
W passacie jest juzn sol niekiedy wiec nie trzeba dosalac
Taka gotowa passata od jakiegoś czasu jest w zapasach w.mojej szafce. Zawsze to łatwiej zrobić jakiś obiad na szybko bo można dorzucić cokolwiek i wymieszać z ryżem czy makaronem albo nawet samą dodać jako sos. Ja kupuję bez żadnych dodatków.
Ja samej nie lubie. Passate najczesciej uzywam do sosu bolonese. Do spaghetti czy jak robie lasagne
Ja czasami kupuje z ziołami
Ewula ale mieso tam dodajesz czy porostu jako sos do makaronu ? Ja jeszcze nie kupowalam Passat chociaz nie raz się na nią przyglądałam;)
Passata jest dobra jak również pulpa. Ja mieszam z całymi pomidorami z puszki bądź normalnymi i tak sobie sos bolognese :)
Moze warto spróbować mi podpasowaly Przecier z biedronki i na nich w sumie ciagle cos robie;)
Robisz z przecierem też?
ja przecier daje do leczo, pomidorówki, zup
oj ja przecier dodaje do zup sosów w sumie dużo go używamy, ale to kupny nigdy sama nie robiłam przecieru
przeciery pomidorowe czy to passata czy pomidory zblendowane sa swietną baza do sosów,ja dodaje do leczo spagetti,do pulpetów albo po prostu jako sos do ryzu czy makaronu
Ja osobiście również bardzo lubię te przeciery typowo biedronkowe ponieważ są delikatniejsze niż przykładowo Pudliszki
Pina u nas córka alergiczka i co pomidorowa to z sokami pomidorowymi nie każdy mogliśmy stosować;( bo wysypka na buzi a po tych biedronkowych nic sie nie dzieje ;)
są dobre by najmniej mi smakują tak jak piszecie do lecza sosów pulpetów dawno wyczekiwanych gołąbków;) lepszy niż koncentrat