Anita podgotowuję i jako sos używam tej passaty, albo czasem zmieszam z ryżem czy kaszą, mięsem i jakimiś warzywami, żeby było coś "mokrego" bo tak to mąż narzeka, że za suche wszystko :P
Mi rok temu zdarzyło się że robiłam przecier pomidorowy ze swoich pomidorów dla córki
U Anita to w szoku jestem hhmmm na bazie soku pomidorowego jeszcze nie robiłam pomidorowki
Ja robiłam pomidorówkę.ze świeżyć pomidorów,ma.inny smak ale.jeat pyszna
Ja również lubię dorzucić do pomidorowki świeżych pomidorów natomiast kapka przecieru bądź jakiejs passsaty i tak dla mnie i moich domowników jest niezbędna bo jednak z samych pomidorków zupka jest trochę za blada
My uwielbiamy ryż zapiekany na maśle z jabłkami i cynamonem.
dokładnie jest całkowicie inny smak taki naturalny słodszy
U mnie mały uwielbia na rosolku zupkę z ryżem marchewka i natką zielonej pietruszki zawsze zajada sie tak az się uszy trzęsą
moj niestety rosołu nie lubi, ale inne zupy z ryżem owszem
Ewe ale ogólnie nie lubi rosołu czy po prostu nie lubi wersji z ryżem mój to po prostu rosół uwielbia aż czasami to do obrzydzenia Zastanawiam się co w tym jest Ja również bardzo lubię rosół ale on jakby mógł to po prostu jadł bym 7 dni w tygodniu
Ja ryz pierwszy raz przemyciłam w zupie pomidorowej i bez problemu przeszło to chyba taka zupa ze idealnie pasuje do ryżu i dziecku także odpowiadało takie połączenie
Radny ja tak nie lubię ryżu w zupie. Zupa musi być z makaronem, czy to rosół czy pomidorowa czy inna ;) dlatego nie dziwię się że dzieciom nie smakuje takie połączenie :D
ja również stosuję w diecie dziecka ryż. Potrawy daje w różnej postaci tak aby się mojej córce nie znudził
A ja uwielbiam ryż w pomidorowe ale zdecydowanie bardziej kocham pomidorowa z zacierka mój smak dzieciństwa :)
U mnie tez córka je w pomidorowej
mi ostatnio został ryż biały z obiadu i dałam dzieciom tam papkę z banana, trochę mleka, sezam. Wymieszałam razem i oboje wcinali. Nawet mąż mówił, że dobre
Mało dzieci lubi ogonie pomidory więc też nie ma się co dziwić że nie chcą jeść zupy z pomidorów :)
ja ryz dodaje do obiadków a czasami sam ugotowany aby mała próbowała go sama jeść ale wtedy w kuchni armagedon;D
z bananem musi być super ja czasami z przecierem jabłkowym daje to też jest ok nawet nad cynamonem sie ostatnio zastanawiałam;)
ja ostatnio dałam ryż z pomidorówką, to bez problemu zjadła,
a robiłam zapasy malin i poszedł ryż z malinami i też się zajadała:D
Ale cos dodslas czy sam ryz z musem czy takie cale?
U nas malinybto do owsianki daje ;) ogolnie mroze owoce i potem mam wlasnie do takiego sniadanka ;) zawsze to lepsze niz gotpwe te kaszki z torebki