Ryż w diecie dziecka

Ja też nie i dziwi mnie jak ludzie kupują gotowe naleśniki czy np gotowane ziemniaki z plastiku 

ka jeszcze nigdy nie kupowałam, a o ziemniakach nawet nie słyszałam 

Teraz jest tyle różności gotowców że to się w głowie nie mieści ryże ,makarony ,naleśniki , zupy itp

Myslę, że sushi po obróbce cieplnej to się nic nie stanie jak się dziecku poda. 

Ja też ziemniaki czy naleśniki to sama robię;P

Dla mnie to jednak jest już lenistwo jak ktoś kupuje aż takie gotówce jakby nie mógł obrać paru ziemniaków i ugotować. 

Ja często starszemu ryż gotowałam z kurczakiem robiłam mu risotto

Ja kasze bulgur z warzywami robię córka bardzo lubi 

Ja lubię tą kasze z biedronki z nasionami ona jest super tak są też suszone pomidory , pestki różnego rodzaju do tego robię sosik i mięsko :) 

co to za kasza?

https://www.google.com/search?q=kasza+z+biedronki&oq=kasza+z+bi&aqs=chrome.2.69i57j0i512l3j0i22i30l3j0i15i22i30l2.7066j0j4&client=ms-android-xiaomi-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=ICH6DBGKFgjcrM&imgdii=mumhOZ73jV0peM najlepsza na świecie spróbuj a na pewno nie pożałujesz gwarantuje ci to 

Mi ta kasza mix nie podpasowała jednak, wole czystą:p

U mnie w domu nikt nie może się przekonać do ryżu brązowego a już na pewno nie dzieci, mężowi też nie odpowiada. Nauczyłam się go jeść będąc w ciąży na insulinie przez cukrzycę. Lubię z warzywami lub samym sosem, młoda też zje risotto ale ogólnie ma specyficzny zapach po ugotowaniu.

Mamalaury ciekawa opcja nawet nie widzialam tego w biedrze ale dobry pomysl 

Ryż , kasza. Szybko można zrobić zdrowy obiad. U mnie dzieci czasem sam ryż jedzą. Kasze też lubią.

Ja robiłam.synowi ryż z jabłkami to nie chciał za bardzo jeść. Jednak zupa pomidorowa z ryżem bardzo jemu smakuje. Od czasu do czasu robię jakieś dania z ryżem ale sobie I dziecku bo mąż nie lubi. Tak to częściej gotowałabym. 

u nas córka mówi ze nie lubi ryżu 

Ryż jest bardzo zdrowy, trzeba próbować, bo raz nie smakuje, a za drugim razem będzie wolać dokładkę. 

U mnie czasami zje ale woli dużo bardziej kasze 

Ryz to z jabłkiem dobrze smakuję. W przedszkolu też często widzę że właśnie takie danie dzieci mają.

Tak wlqsnei w piątek będzie u mojej córki