Nati 3 miesieczne dziecko wcale nie jest za duze,ja swoją omijałam kocykiem ok 5 miesiąca bo tylko tak potrafila spać i się nie rozbudzać
PattMazz moją do tej pory spi odkryta,dlatego teraz daje jej skarpety i dwie bluzki( krotka,dluga) do spania.
Nati 3 miesieczne dziecko wcale nie jest za duze,ja swoją omijałam kocykiem ok 5 miesiąca bo tylko tak potrafila spać i się nie rozbudzać
PattMazz moją do tej pory spi odkryta,dlatego teraz daje jej skarpety i dwie bluzki( krotka,dluga) do spania.
Doniwe naprawdę ?
Moja to ściąga bo tez zakładałam jej 2 bluzki i skarpetki ale to jest uparte dziecię, no ale fakt dałam wolna rękę to mniej choruje xd
U nas maluch też tak się rozkopuje ale jak zakładamy mu śpiochy ze stópkami. Ma na swój wiek dość spore stopy i chyba mu te stópki w śpiochach przeszkadzają. Teraz zakładam mu śpiochy bez stópek i po problemie.
Ja na noc do spania zakładam pajacyki i na to zimą i teraz jak chłodniej spiworek bo synek sie rozkopuje i to jedyny sposób by było mu ciepło. Kołdra i koc nie ma opcji
U nas jak założyłam skarpetki to córka po chwili zdejmowała je wiec śpi bez nich
u nas kaloryfery już grzeją
Ja zakładam body z krótkim plus skarpetki i na to pajacyk. Synka przykrywam kocykiem bo kołderka za ciężka i boje się że mi się udusi bo faktycznie krąży po łóżeczku. Wolę go ciepłej ubrać i czymś lżejszym przykryc.
moja spi bez przykrycia ale skarpety ubieram,tez wole cieplej ubrac...
U nas też grzeją ale mimo to zakładam takie ciuszki żeby miała zasłonięte stópki
U nas też zaczęli grzać ale i tak mamy przykręcony kaloryfer w sypialni bo źle się śpi jak jest bardzo ciepło.
Skarpetek też małemu nie ubieram na noc bo tak długo kopie aż je sam ściągnie. Z resztą sprawdzam mu co jakiś czas kark i nie jest mu ani za zimno ani za ciepło.
madzia tez sprawdzam zreszta czuje jak mała biore do karmienia bo przewaznie ma spoconą lub zimna głowe...
A to każde dziecko inne i w innym wieku. Miesiąc różnicy to już jest dużo. Co innego takie dopiero co urodzone które nie radzi sobie jeszcze z temperaturą. Mój ma 4 miesiące i widzę po nim czy jest mu za zimno czy nie . On potrzebuje dwie warstwy mimo iż mamy ciepło w mieszkaniu już na szczęście, bo czekałam jak na zbawienie żeby włączyli to grzanie .
My tez już w domu przepalamy
Miśka Pyska już były bardzo niskie temperatury jak właśnie na to że nic nie grzały te kaloryfery. Ale w bloku jest inaczej. Tutaj się czeka na sezon grzewczy.
Lauraq dobrze że chociaż zaczęli juz grzac
Aneczka dokładnie. Ja za parę lat będę się stąd przeprowadzać i chyba będę chciała już domek z ogródkiem . Męczy mnie to wszystko z niemowlakiem. Imprezy co piątek u jednego sąsiada, czekanie na sezon grzewczy, problemy z parkingiem mimo iż jest prywatny bo jest tylko jedno miejsce dla każdego mieszkania i dopiero niedawno dorobili parę dla gości. Ale tutaj niektórzy mają po 3 samochody ...
Oby mi passa pieniężna służyła haha
Agnes089 chyba wiem o czym mówisz, bo moja córka też zaczęła od niedawna w nocy podnosić wysoko nóżki i jak opadają to wygląda jakby się rzucała. Śpi w śpiworku więc przynajmniej nie muszę się martwić, że się rozkopie, bo z tym był problem od początku i tylko śpiworek nas ratuje przed ciągłym przykrywaniem. Myślę, że to jakiś odruch jest z tymi nóżkami
Moje dziecko również miało takafaze z kopaniem rzucaniem ale koło roczku.. generalnie lubiła wtedy zasypiać z nozkami wyżej np na moich nózkach.... ogólnie to do gdzieś 2.5 roku potrafiła się w nocy wybudzać płakać bez powodu też się martwiliśmy ale wszytsko minęło z czasem
Ja żałuję właśnie że nie nauczyłam córki spania w tym śpiworku, a teraz jest już za duża żeby ją nauczyć
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.