Sekrety Gładkiej Skóry: Jak Zwalczyć Rozstępy i Przygotować Się na Nową Rzeczywistość!

W trakcie ciąży używałam codziennie olejku your kaya mama, po ciąży już nie, nie mam ani jednego rozstępu na ciele, jedynie po ciąży szczotkowałam brzuch jak mi się przypomniało ;) 

Myślę że najlepsze co mogę zrobić żeby ujędrnić ciało to wrócić do ćwiczeń, bo za bardzo nie wierzę producentom kremów, olejów itp że działają takie cuda i ujędrnia ciało.  

cześć dziewczyny, ja podobnie jak Kinga, BioOil - petarda! Zero rozstępów, a olejek starczył jeszcze na długo po :) polecam go również do innych kwestii :)

W tamtej ciąży uzywałam BioOil i w tej też już zakupiłam tylko nie mam się kiedy posmarować. Już 4 miesiąc także czas zacząć.

Ja używałam Bio-oil, ale tylko chwilę, bo ten zapach mnie odrzucał i przez moje mdłości nie mogłam się tym smarowac;/

Oj tak specyficzny zapach

Biooil nie przekonał mnie osobiście. Można spróbować olejku ze słodkich migdałów i systematyczność 

Mnie niestety nic nie pomogło 

Karoliga w sumie mówią, że rozstępy to genetyka niestety;(

Na pewno genetyka ma znaczenie, no i często tak jest, że przez całą ciążę nic a w ostatnim tygodniu robi się wokół pępka słoneczko :p 

Bardzo ważna też jest systematyczność a nie smarowanie się raz na jakiś czas. Ja używałam różnych preparatów z Rossmanna i nie mam rozstępów. Najważniejsze jest dobre nawilżenie skóry w czasie ciąży. 

wlasnieee to wszystko dziala ale potrzebna jest systematycznosc

Zgadzam się - systematyczność jest najważniejsza. Nawet najlepsze kosmetyki nie zadziałają jeśli używa sie ich sporadycznie. 

Używałam maski na brzuch w płachcie . Ostatnio stacjonarnie widziałam w drogerii dm

ja w pierwszej ciąży używałam kemów i nie dostał rozstępów w drugiej nie stosowałam i tez nie wyszły, teraz też nic nie stosuję i na razie też nic nie mam 

Mama Wojtusia podobno rozstępy to uwarunkowania genetyczne, i czasem nawet balsamy i olejki nic nie pomogą. 

też tak mi się wydaje dlatego przy tej ciąży już też się nie smaruję niczym 

Potwierdzam. Nie miałam rozstępow, moja siostra również po dwójce dzieci. Prawdopodobnie duże znaczenie ma uwarunkowanie genetyczne 

A u nas w rodzinie różnie to wygląda, jedna siostra ma a druga nie...

a któraś z Was miała tak że w jednej ciąży nie miała w kolejnej już tak ?

U mnie rozstępy najbardziej pojawiły się jakiś czas po drugim porodzie. Najpierw brzuch się powiększył , zmniejszył , znów powiększył i zmniejszył ;) skóra sporo pracowała, także nie dziwię się.