Sekrety Gładkiej Skóry: Jak Zwalczyć Rozstępy i Przygotować Się na Nową Rzeczywistość!

Znajoma w drugiej ciąży miała naprawdę ogromny brzuszek przy małej wadze , to pokazywała zdjęcie tuż przed porodem, rozstępy byly niemal czerwone . A w pierwszej prawie w ogóle nie było widać 

czyli różnie to bywa i nie ma regóły 

Niby można próbować smarować natłuszczać by rozstępy były mniejsze . Choć przy genach to raczej nieuniknione 

Tak nieuniknione choćbyśmy cuda robiły. Jak mają być to i tak będą wiem to po sobie

więc nie zawsze się da ich uniknąć :) 

Ale próbować im przeciwdziałać można, choć wiadomo że efekty mogą być różne. 

Na rynku jest masa produktów które mają przeciwdziałac postawaniu rozstępów. Choć czuję że wszystko razem musi iść w parze. Dieta, ćwiczenia , pielęgnacja. I to skrupulatnie prowadzone wszystko razem daje na pewno rezultaty 

Jeżeli ktoś ma tendencję do rozstępów bo ciężko je zwalczyć. Mojej mamie po porodzie nigdy nie zniknęły.. musiała z tym pogodzić się 

Znajoma także ,  w ogóle jej nie zbledly a jest 3 lata po porodzie. 

a w którym tygodniu już wychodziły Wam rozstępy ?

Chociaż należę do osób, które nie lubią smarować się różnego rodzaju kremami, balsamami i innymi mazidłami o tyle w ciąży postanowiłam, że czas zadbać o skórę, bo jak nie teraz to kiedy? 

U mnie świetnie sprawdza się krem z Musteli, często można go wyhaczyć na promocji w jakiejś aptece, więc cenowo wychodzi całkiem korzystnie i szybko się wchłania. 

Nie przepadam za olejkami/oliwkami, które są tłuste i sporo czasu mija zanim się wchłoną. 

Smaruję brzuszek raz dziennie po kąpieli i do tej pory (28 t.c.) skóra wygląda ładnie, nie ma żadnych rozstępów. 

Pamiętaj też o dbaniu o siebie od środka! Przede wszystkim nawodnienie to podstawa, aby skóra nie straciła elastyczności.