Seks w ciąży – tak czy nie?

póki mozna trzeba korzystać :slight_smile:

dziecku na pewno nie zaszkodzimy podczas seksu

dopkładnie, nawet lekarz to powie :))
tylko jak sa pierworódki to się trochę boją ja przy pierwszej ciązy tez się obawiałam

można ukołysać dziecko do snu :wink:

wszystko jest dla ludzi ale oczywiście trzeba sie skonultować uprzednio z lekarzem

jeśli nie ma przeciwwskazań to czemu nie :slight_smile:

Dokładnie jeśli lekarz nie zabronił to czemu nie.

ja uważam że jak mozemy to powinniśmy korzystac ile możemy.

LNie zawsze tylko brak.przeciwskazan sie liczy… trzeba tez zadbac o seoj komfort psychiczny… i np. O to czy mamy ochote

Trzeba znaleźć odpowiednią pozycję żeby było wygodnie i bezpiecznie dla maleństwa

Jeśli lekarz ginekolog nie widzi żadnych przeciwwskazań to czemu miało by być inaczej. Najważniejsze aby maleństwu i mamie by

Jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań to dlaczego nie trzeba zapewnić sobie chwile relaksu

Jeżeli ciąża nie jest zagrożona to oczywiście tak.

jak lekarz niezabrania to oczywisce, że tak :slight_smile:

U nas w ciąży seks zszedł na dalszy plan.

Oczywiście póki nie mamy przeciwwskazań lekarza uprawiamy sex :slight_smile: sprawia on nam dużo przyjemności - nie szkodzi Dzidzi więc czemu mamy się wzbraniać

my do końca się kochaliśmy, będąc po terminie nawet chcielismy przyspieszyc juz poród

myślę, że każdego indywidualna kwestia a mąż powinien zrozumieć…

My chcieliśmy ale od połowy ciąży miałam rozwarcie na 1 palec i lekarz nie pozwolił dla dobra maluszka

Podobno sex w ostatnich dniach przed porodem może przyspieszyć rozpoczęcie akcji porodowej, ale na mnie to nie działało.