Seks w ciąży – tak czy nie?

A ja właśnie dostałam zakaz do końca ciąży. Ale czego się nie robi dla dzidziusia.

Drugi trymestr - moje libido (do tej pory wysokie ponad normę) schowało się przede mną i nie mogęgo nigdzie znaleźć. Próbowałam się zmusić, nic z tego.

Hehe, to mogę się podzielić bo u mnie z każdym dniem większe, a tak jak napisałam-zakaz

Ostatnio spadło mi libido.

W pierwszym trymestrze moje libido wynosiło 0 natomiast jestem teraz w drugim i rośnie, także się cieszę:) i mój mąż oczywiście też:)

to tak jak u mnie - I trymestr tragedia, teraz już coraz lepiej :wink:

Dziwić się kobietom które mają ochotę na seks w ciąży. Podziwiam je.

nie ma co podziwiać, to kwestia bardzo indywidualna, ja np. teraz już nie pracuję, więc też nie jestem aż tak zmęczona i zniechęcona po całym dniu, bo mam czas na odpoczynek i wszystko inne, to pewnie też i od tego zależny, co innego kobieta w ciąży, musząca pracować ogarnąć dom i niejednokrotnie jeszcze dzieci, to wtedy faktycznie godne podziwu :wink:

oj tak jeżeli ciąża przebiega bez problemów , ja miałam bardzo wysokie libido w ciąży

No u nas też bez problemu więc mogliśmy pozwolić sobie na chwilę przyjemności

Zgadzam się z ewe123. To kwestia indywidualna i jak się ma wiele spraw do ogarnięcia to zmęczenie większe a ochota na sex mniejsza.

Jeżeli ciąża nie jest zagrożona to jest nawet wskazany

tez mi sie wydaje, że raczej jest wskazany, o ile kobieta czuje sie dobrze

jesli nie jest zagrożona to można

Jaw pierwszym trymestrze miałam zakaz, a gdy brzuszek się zaokrąglił to mąż miał opory

oczywiście że tak jęsli na to zdrowie pozwala

My na razie uprawiamy ale nie wiem jak będzie jak pojawi się brzuszek czy nie będzie przeszkadzał, z pierwszym dzieckiem mąż bardzo sporadycznie chciał bo bał się o dziecko

dobrze zapytać lekarza gdy ma się wątpliwości, jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań, a czujemy się dobrze i mamy ochotę, to nie należy z tego rezygnować, może tylko trochę bardziej uważać :slight_smile:

czasem mężczyzna boi się że może coś zrobić dziecku

Seks w ciąży czemu nie ale od 8 miesiąca to już bardzo ostrożnie