Sen w pierwszym roku życia

Dziękujemy za rady dla przyszłych rodziców! :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

Trzymamy kciuki za to! :heart:

1 polubienie

Dziękujemy za podzielnie się doświadczeniami :smiling_face_with_three_hearts: :revolving_hearts:

Ja jestem w domu na zwolnieniu, ale kiedy pracowałam to też braliśmy córkę w nocy do siebie :wink: Kiedy zaczęła mnie kopać przez sen w brzuch to podjęłam się tego wyzwania :sweat_smile:

1 polubienie

Moja córka tak czasem ma też że budzi się w nocy i wystarczy jej dać smoczka i zaraz zasypia spowrotem. A jak zobaczy że ktoś obok śpi to kładzie się dalej spać.

Ja jak nie chce mi się chodzić do córki w nocy kilka razy q nocy to bierzemy ją do siebie :smile: wtedy już śpi jak suseł:smile:

U mnie jest identycznie. Córka do mniej więcej pół roku przesypiała noc z jedną pobudką na karmienie i to szła spać ok 20/21, a wstawała już tak całkiem czasami nawet o 10. A teraz? O Jezu :hear_no_evil: noc to minimum 3 pobudki, a spokoj tylko po podaniu butelki. Zasypia ciężko i spi bardzo niespokojnie. Myślałam, że to zeby ale trwa to już 3 miesiące… :hear_no_evil::hear_no_evil: drzemki najlepiej tylko w wózku, nie musi się ruszać, ale musi być wózek inaczej wstaje, raczkuje, zaczyna się bawić czymkolwiek co znajdzie na łóżku, nawet kołdra, a potem ogromny płacz ze zmęczenia

Moja córeczka bardzo mnie rozpieszcza jakos jak miała poł roku zaczeła przesypiac całe noce strałam sie ja budzic na karmienie ale nie chciała jeść wiec odpuściłam
Drzemki w ciagu dnia ma 2. Wiadomo tez sa takie dni gdy obudzi sie w nocy na mleczko.

No u nas właśnie bywało tak, że od 19/20 do 7 spał. W tym 1-2 pobudki na szybkie mleko i dalej ładnie spał bez problemu. Teraz minimum 3 pobudki w tym min. 2 na mleko i śpi od 20 do 5. Przez te wstawanie o 5 mam wrażenie, że to trwa już wieczność…

Moje dzoecko ma dopierp 3 moesoace a jiz sie duzo zmieniło i jiz duzo nie pamietam. Ale jest coraz lepiej, boje sie tylko ze regres snu w 4 miesoaca zepsuje wszyyskto. Calu czas dbamy o rutyne, stalw pory kapieli i takiw rytualy i spi dobrze problem tylko z zasypianiem na nocnu sen, zawsze chwile przed sa płacze i krzyki ale jal juz zasniw to spi fajnie.

u nas odnoszę wrażenie, że córka więcej spała jako niemowlę niż teraz, a kiedy przespałam całą noc ciągiem już nie pamiętam, do dziś budzi się 2 razy na mleko, marzy mi się jedna spokojna noc :face_with_peeking_eye:

No u nas właśnie też duża zmiana w tym śnie i też mam wrażenie, że trwa to i trwa :grinning::rofl: mam nadzieję, że niedługo przejdzie ten etap :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Ten etap potrafi się ciągnąć, ale spokojnie, wszystko w swoim czasie się unormuje. :see_no_evil:

A ile córka teraz ma? Mój syn ma 1.5 roku i bardzooo się cieszę, se już nie pije mleka w nocy :smiley: strasznie to wybudza

Oby! Bo już pomału zaczynam chodzić tyłem :rofl::rofl:

Nadal trwa ten etap, obecnie jest o tyle trudniejszy bo wybudza się nocą i zasypia przy nas do rana