Seriale co oglądacie ;)

Kurcze niedługo AI zastapi wszystko. Przerażające to jest ludzie nie będą już potrzebni do reklam i niedługo do filmów nawet :face_with_diagonal_mouth::face_with_diagonal_mouth:

a mi tam to nie przeszkadza, akurat w filmach od dawna wykorzystywali komputery żeby zaoszczędzić :smiley:

1 polubienie

W kwestii oglądania nie ale bardziej chodziło mi o to że AI zastapi wszystko więc ludzie nie będą już potrzebni do tego nie chodzi tylko o samych aktorów ale przecież o obsługę kamer, dźwięku itp.

tak, racja tutaj pojawia się problem :frowning: ale myślę ze to jeszcze troche potrwa + są zawody, gdzie AI człowieka nie zastąpi

1 polubienie

Akurat w reklamie to aż oczy bolą że jest tyle Ai :face_with_peeking_eye:
W sklepach spożywczych już przecież kas samoobsługowych przybywa bedize wtedy potrzebna może dwie osoby na zmienne żeby towar rozłożyć i sprawdziac kasy , jest tez nano Żabka gdzie już nie potrzeba nikogo do obsługi . W aptekach już pojawiają się roboty które rozkładają i podają towar i tylko pani na okienku wydaje :confused: maskaraaa nie idzie to w dobrym kierunku

3 polubienia

To juz jest przesada.
Ale wiecie wszystko co umajone i piękne to człowiek bardziej kupi …

ale też tak samo jesli chodzi o alkohol to reklamy tez takie z “gwiazdami” aktorami z uśmiechem i zabawą, a czemu nie pokażą takich reklam z najwierniejszymi konsumentami - alkoholikami przemocowcami , nieraz bezdomnymi - bo to odstrasza, a to powinni wg mnie tak samo być pokazywane jak na papierosach zdjęcia co dzieję się po z człowiekiem…

1 polubienie

No to akurat prawda , tak samo jak była FIFA to główny sponsor to było piwo , McDonald itp gdzie ma to zachęcić do sportu

2 polubienia

Już teraz w radio słyszałam reklamę bodajże Kim i mówię do męża jejku jaki okropny głos, zero emocji czegokolwiek a tam informacja, że wygenerowane przez AI.

Że w filmach jest zielony ekran i dodawane coś to już jest od dawna.

No serio zero wspólnego ma jedno z drugim

A jak oglądam formułę 1 to tam główni sponsorzy LV :laughing:

Nie będzie tak. Ostatnio byłam ja jakimś szkoleniu z AI i jednak nie jest to tak inteligentne jak nam się wydaje. Może za dziesiąt lat się to zmieni bo się wyuczy ale nie tak szybko. Człowiek jako istota myśląca jedna kupi pewne rzeczy kontrolować czego nie zrobi co nawet mega wyuczona maszyna

To pocieszające :face_with_peeking_eye: oby nie dokręcili tak maszyny zeby była jak człowiek :face_with_peeking_eye:

Dokładnie. AI pisze czasem takie głupoty że nie ma szans że w najbliższym czasie zastąpi człowieka. Zwłaszcza w kwestiach prawnych potrafi pisać głupoty ale uważam że taki chat to świetne wsparcie w pracy, nie jako zastępstwo ale wsparcie. Odpisywanie na maile z pomocą chatu to coś cudownego. Zawsze miałam problem żeby ładnie ubrać w słowa to co mam na myśli więc takie AI świetnie się do tego nadaje

Dlatego że AI nie umie zweryfikować czy dane z których korzysta są prawdziwe i wiarygodne :grin:

Czasami trzeba pisać kilka razy: „a na pewno ? jesteś tego pewny? Wydawało mi się że jest na odwrót” no i wtedy standardowo chat odpusuje „masz racje :sweat_smile:

Tak! Ostatnio konsultowałam z nim jaki motyw do pokoju syna wybrać i napisał mi że Safari, a ja na to że lepszy byłby dinozaur a on na to ; tak masz rację :sweat_smile: a jak napisałam : wiesz co chyba jednak ten Safari, to on ; zdecydowanie! Ten motyw będzie strzałem w 10

Ale ostatnio widziałam że były wyścigi na bieżni tych robocikow :face_with_peeking_eye: skubaniec pobiegł na rekord świata

1 polubienie

A to na zielonym ekranie to już od lat jest. Ale o głosów nie słyszałam. Kiedyś mi się włączyły piosenki wygenerowane przez AI w samochodzie kurcze wszystko na jedno kopyto jak to się mówi

No ja korzystam w pracy na codzień i jest bardzo przydatne ale trzeba go używać z głową.

A słyszałyście o tej pani minister to sporządziła raport za pomocą AI i wyszło 200 stron bzdur bo nawet nie przeczytałam tego …. Pani profesor… skandal i już się podała do dymisji

Omatko nie slyszlam i to jeszcze minister ?:flushed: pewnie czas gonił a chytry dwa razy traci :laughing: i dobrze że się oddala

Jezu słyszałam to już ten świat schodzi na psy