A ja właśnie myślę, czy obejrzeć drugi raz żeby zrozumieć o co tam właśnie chodziło
A wiesz że nie jest to glupi pomysł. Mamy różne wersje na których wcześniej nie dostrzegalysmy więc może warto faktycznie
No właśnie, i teraz będę myślała o tym co napisaliście i inaczej spojrzę na ten film ![]()
Ja dziś z mężem miałam go obejrzeć tylko dzieci uśpimy i co? Ja sgnka uśpiłam i czekałam na męża aż przyjdzie bo córkę usypiał i sam usnął, słyszę jak chrapie i po seansie nocnym
a tak chciałam ten film w końcu obejrzeć.
Polegl w nierownej walce ![]()
![]()
Hahah no właśnie a tak miałam ochotę obejrzeć ten film tym bardziej że mąż jutro ma wolne i możemy sobie posiedzieć razem i o usnął nic no idę wyparzać butelki na noc bo za kilka godzin mały się na mleko obudzi🤣
Ze zmęczeniem nie wygrasz ![]()
![]()
Ja tez takie lubie z takim innym zakonczeniem niz sie spodzieamy
moze dzisiaj obejrze ale co włączę film zaraz zasypiam ![]()
@ewelka8990 To ja tak wczoraj obejrzałam Dom Dobry ![]()
zanim włączyliśmy to ja już spałam
dziś robię drugie podejście ![]()
Ja ostatnio jakoś nie mogę sobie nic znaleźć, zaczęłam słuchać audioseriali, nie będę tutaj polecacplatformy i robić reklamy, ale wkręciłem się i niektóre audioseriale są serio wciągające. Na początku zwolnienia, jak byłam leżąca, to zaczęłam oglądać Prawo Agaty, jakoś tak z sentymentu. ![]()
Obejrzałam wczoraj i nie przemówił do mnie jego styl. Sam temat rewelacja , warto nagłaśniać takie problemy. Jednak skakanie na zasadzie raz kobieta jest w domu samotnej matki / szpitalu / w domu hmmm nie dla mnie
człowiek siedzi i się domyśla , która wersja jest prawdziwa
więc chyba każdy może sobie wybrać opcję , która mu pasuje
nie przemawia do mnie coś typu - szukanie drugiego dna lub artystyczna metafora . Interpretacje co ktoś miał na myśli często jest złudna ![]()
Ale ciekawie chwyciłaś ten temat o zakończeniu, nie dopatrzyłam się aż tak wielu szczegółów, tzn nie wiązałam ich razem, a może i faktycznie było tak
Smarzowski miał trochę inne zdanie w wywiadzie na temat swojego filmu
chyba był to wywiad na TVN , sam powiedział , że zakończenie jest niejednoznaczne , tak jakby przedstawiał różne wersje jednej kobiety. A nie zakończenie dotyczące dwóch kobiet
jemu chodziło o to , że historia jednej kobiety może zakończyć się w różny sposób , w zależności od podjętych przez nią kroków .
tutaj gotowiec z internetu
Dokładnie ja odczuwam ten sam niesmak tego filmu , te skakanie ze scenami nieodpowiada mi wogule, oglądaliśmy wczoraj z mężem i teściową i ona wiele scen nie czaiła z kąd to się wzięło czemu tak …ogólnie film dość ciężki, gdyby nie było takie skakanie ze scenami myślę że byłby jak najbardziej świetnym filmem ale te ciągłe zmiany niestety robią jeden wielki haos w tym filmie że trzeba naprawdę się połapać co ,dlaczego ,i czy to jej się wyobraża czy o co chodzi.
No właśnie dla mnie też to było słabe , jako odbiorca gubisz się w rzeczywistości. Przez chwile pomyślałam , że bohaterka okaże się schizofreniczką . Smarzowski chciał przedstawić dwa wybory kobiet
- jeżeli będziesz w tym tkwiła , może dojść do tragedii i tutaj pokazał morderstwo mężczyzny. Pokazał , że kobieta tego nie wytrzyma i prędzej czy później wszystko się posypie
- jeżeli podejmiesz kroki to możesz się uwolnić , ty będziesz szczęśliwa a oprawca pozostanie w swojej tragedii
Ale dla mnie sposób przekazu był niefortunny. Trzeba lubić tego typu formę przekazu. Dla mnie to mętlik niepotrzebny. Tak jakby reżyser nie mógł się zdecydować jakie chce zakończenie
No ale z drugiej strony musiałby zrobić dwa różne filmy. Chociaż może to byłoby lepsze
Kolezanka wlasnie wczoraj mi mowila ze ogladala i nie wie o co tam chodzi ![]()
![]()
ze raz terazniejszosc raz sie cofa mowi o co tam chodzilo to nie wie ![]()
![]()
![]()
Duzo do gory tez tak pisalam . Ale ogolnie to skakanie i ucinane sceny tez mi nie odpowiadaly
Przyznaj się, że masz coś z tego xd
Specjalnie dzisiaj wykupiłam subskrybcje i obejrzałam ten film xd
Mocny, ale niestety prawdziwy.
Mam identyczne refleksje po obejrzeniu ![]()
po takich reklamach filmu spodziewałam się wielkiego WOW
Wątek sam w sobie naprawdę extra i miał duży potencjał, ale niestety film jest strasznie chaotyczny. Momentami trudno się połapać, co właściwie się dzieje, przez co ciężko było w pełni się wkręcić. Szkoda, bo pomysł był bardzo dobry, tylko wykonanie trochę to popsuło
Warto obejrzeć, bo zwraca uwagę na problem, o którym wciąż mówi się za mało i który nie powinien być bagatelizowany ale jak dla mnie wielkiego WOW nie było ![]()
Swoją drogą a propos wątku to polecam serial Rekruci niby wydaje się bardziej męski, ale fajnie się ogląda ![]()