Lepiej podkleić tejpy, są bezpieczne i bardzo szybko można przy nich skorygować daną wadę. Więc poszukaj fizjoterapete z ukończonym kursem tajpingu i będzie dobrze.
Odpoczywaj dużo póki dzidzi jeszcze nie jest na świecie
Lepiej podkleić tejpy, są bezpieczne i bardzo szybko można przy nich skorygować daną wadę. Więc poszukaj fizjoterapete z ukończonym kursem tajpingu i będzie dobrze.
Odpoczywaj dużo póki dzidzi jeszcze nie jest na świecie
Mam swoją fizjoterapeutke i już mi posklejała. Jestem umówiona już na jutro :)
Ewe doskonale rozumiem jak się czujesz. W pierwszej ciąży nie miałam bardzo wysokiego ciśnienia a i tak dostałam ispotin i fenoterol. W drugiej ciąży miałam nadciśnienie i tez dostałam isoptin. A w trzeciej miałam ciśnienie 90/65 i czułam się bardzo dobrze, ale czesto kręcilo mi się w głowie, było mi słabo, bałam się że zemdleję. Na szczęście na późniejszym etapie ciąży to minęło.
Przed porodem leżałam na sali z dziewczyną, która miała skoki ciśnienia 130/90, do 180/100 i była bardzo długo na obserwacji. Mimo leków została już do rozwiązania.
Ewe jak po kontroli? Nic nie piszesz, wszystko się wyjaśniło?
miałam tu wczoraj jeszcze zajrzeć ale wrociłam bardzo późno, a tu jeszcze śniadanie ogarnąć na rano dla syna, ciuchy naszykować i zeszło. Więc tak, wg mojego lekarza ciśnienie jest rewelacyjne, w gabinecie miałam 110/68, mowil zeby kontrolować jeśli podniesie się ponad 130/140 to wtedy reagować, dzwonic albo na ip, a to że odczuwam skutki tego skoku to juz jakby ... no trudno, takie uroki ciąży. D-dimery które polacałyście mi zrobić ze względu na te sinienia - norma poniżej 500 mi wyszło 1800 - tu lekarz średnio chciał się wypowiedzieć, ale twierdził że norma dla ciężarnych w trzecim trymestrze jest do 2000, więc żeby się tym nie niepokoić, ale do karty ciąży wpisał wyniki i wpiął jako informację dla szpitala w którym będę rodzić... także już sama nie wiem czy się martwić czy nie. W każdym razie maluszek ma się bardzo dobrze, w niecałe dwa tygodnie przybrał 0,5 kg, mocno napiera główką na szyjkę, więc niewiele jej tam juz zostało i lekarz mowi zeby pooszczędzać się jeszcze dwa tygodnie, a potem juz możemy rodzić. Także zaczynamy odliczanie ;)
Ewe mi wszytskie dolegliwości u lekarza przechodziły tak że chyba myślał że fantazja mnie ponosi, ale wychodze z założenia jak dziewczyny, lepiej sprawdzić
jesli chodzi o ciśnienie to w gabinecie faktycznie zawsze mam w normie, ale niestety dolegliwości bólowe itd tam mi nie mijają i powiem że ze juz wejść na fotel do badania i z niego zejść z tym bólem spojenia to jest meksyk ... ;)
Ja też tak zawsze mam, że u lekarza nagle następowało cudowne ozdrowienie. Chociaż wczoraj jak byłam na prenatalnych i pani doktor mi kazała się przewrócić na lewy bok, a potem prawy (mały nie chciał pokazać serduszka do badania) to już miałam problem.
ewe, a to spojenie to bardzo boli? Bo mnie zaczęło trochę pobolewać, jeszcze nie mocno, ale nie wiem czego się spodziewać.
Misiombrowa - na początku bolało lekko - taki lekki tepy ból jakbym się tam przed chwila uderzyła, było do zniesienia i nie ograniczało chodzenia czy przewracania się z boku na bok, ale im bardziej ciąża zaawansowana tym ból coraz większy i mam wrażenie ze z tygodnia na tydzien się nasila. Na ten moment przewrócenie się w łóżku na drugi bok - ze łzami w oczach dosłownie, wstawanie zajmuje mi dłuższą chwilę, bo muszę kombinować zeby jak najmniej je obciążać, gdyż ból paralizujący. Chodzenie nawet po domu też juz jest problematyczne, dłuższe stanie odpada, bo wtedy to juz wlg kroku bez krzywienia się i kustykania nie mogę zrobić. Wg mojego gina to efekt ucisku głowki na spojenie i fakt że to juz druga ciąża a pierwszy poród sn. w kazdym razie czekam jeszcze na konsultacje z fizjoterapeutą uroginekologicznym o ile dotrwam i nie urodzę przed planowaną wizytą ;)
Często u lekarza niby wszystkie dolegliwości miają a to jest spowodowane chyba tym, że jak się dowiemy, że z dzieckiem wszystko w porządku i nic się też nie dzieje złego to człowiek robi się spokojniejszy.
Ewe a z wynikami byłaś tylko u ginekologa czy u lekarza ogólnego również? Może on ma inne podejście i inną tezę i coś zaradzi ?
Ja czasmai miałam niskie cisnienie a poza tym w normie wszytko. Wazne zeby kontrolowac cisnienie bo moj lekarz mowil ze w ciazy to bardzo wazne
ewe, a to dziękuję, to mnie pocieszyłaś :) Mój mały to chyba raczej mi naciska na kręgosłup, bo odkąd się obrócił z powrotem główkowo, to znowu mam okropne bóle krzyża i rwę kulszową. Dobrze, że już jesteś na finiszu. A konsultację z fizjoterapeutą kiedy masz?
U mnie lekarz pod koniec ciąży pytał tylko jak z ciśnieniem i czy w rodzinie u mamy wystepowało wysokie ciśnienie bo podczas porodu mogą pojawić się komplikacje, niestety moja mama jest wysokociśnieniowa i byly male obawy, ale xala ciążę miałam prawidlowe ciśnienie więc nie było powodów do zmartwień
No to ja miałam prawie tak samo u mnie wyszło że mam naciągnięte więzadła macicy, chociaż jakoś w to wątpię
konsultacje mam w połowie lutego, wiec tak na styk :)
misiombrowa - oj rwy kulszowej wspólczuje, miałam w pierwszej ciąży... spałam na siedząco bo nie dało się położyc... ale jak się mały przerzucił na drugi bok to odpuściło :)
madzia - osobiście byłam tylko u gina, do internisty u nas nie ma szans, tylko teleporada, wiec w zasadzie poradził mi z ginekologiem omowic te wyniki, bo on jako inetrnista w zaawansowanej ciąży nic zalecić mi i tak nie może... także stracona godzina wiszenia na telefonie ;)
Ewe to wynik D dimerow w porządku skoro norma do 2000. Wpiął żeby było dla porównania pewnie gdyby w szpitalu chcieli robić.
A dalej masz te sinienie palców?
Czyli jeszcze 2 tygodnie oszczędzania się a potem generalne porządki w domu ;D żartuję nie zazdroszczę tego bólu, musi być wykanczajacy:( straszna lipa, że tak późno ta konsultacja fizjo, ciekawe czy się doczekasz jeszcze będąc w ciąży..
Ja też miałam rwę kulszową, zaczęło mi przechodzić jak masowałam nogę piłeczka do tenisa ziemnego
Figa, dokładne, ja już zapowiedziałam meżowi ze po kolejnej wizycie u gina jedziemy na długie zakupy, tak się nachodze że potem juz prosto na porodówke, bo serio nie dam rady dłużej :) zwłaszcza ze po nocach juz nie idzie spać, w dzień nie ma kiedy się zdrzemnąć, ani chodzić, ani leżeć bo wszystko boli ani zjeść bo zgaga. Także etap kryzysowy i do tego skurcze przepowiadające są mocno dokuczające i bolesne momentami, choć jestem pewna ze w pierwszej ciąży mnie one nie bolały ... takze starość nie radość, wszystko się sypie :D
ewe123 jak chodziłam na KTG przed porodem to jedna dziewczyna błagała żeby jej oksytocyne podłączyli bo końcówka ciąży tak ją wymęczyła :)
Jakie jest uczucie tych skurczy przepowiadających? Możesz opisać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.