Sklep ukubusia - anty polecajka

Tak teraz to ciężko komuś zaufać, trzeba być bardzo ostrożnym. Ja kupuje tylko już na sprawdzonych butikach . A jeszcze najlepiej jak to by było allegro, tam nigdy się ni zawiodłam :blush: a jeszcze jak coś mi nie pasuje to zawsze mogę odesłać i pewne że mi przyjmna . :blush: oszustw w koło jest niestety pełno :sweat:

Nigdy tam nie kupowałam, ale bardzo dziękuję na pewno będę o tym pamiętać, żeby nigdy tam nie kupować.
@Maja.zielonka ja też strama się kupować na sprawdzonych butikach, bo tak to tylko wszędzie próbują oszukiwać…

1 polubienie

U mnie w miescie jest sklep i nie narzekam, miła obsluga, zawsze doradza, czesto sa targi i super promocje :slight_smile:
Moze akurat online jest jakis problem , przykro ze cie spotkala taka sytuacja

2 polubienia

Ja też bardzo uważam i kupuję tylko na sprawdzonych stronach. Natomiast moja teściowa często zamawia coś z różnych linków z FB i już kilka razy ją oszukali.

Mój teściu ostatnio zamówił jakieś narzędzie do pracy (robi w wykończeniówce) za 250 zł bo zobaczył, że jakieś sławny tik toker poleca i patrzcie co mu przyszło :

Przywiózł to nam, żebyśmy to zweryfikowali no i się okazuje że to oszustwo, że to co widział na tiktoku to było al i się dal zrobić w bambuko, oczywiście nikt na e maile nie odpisuje więc nie ma nawet szans na zwrot, dokopałam się na fejsbuku gdzie ludzie pisali, że też coś zamawiali a przyszedł jakiś szit :face_with_peeking_eye:

Z mężem się z tego śmialiśmy, bo teściu ogarnięty facet a tak łatwo się dał wrobić :face_with_peeking_eye: no ale to tylko pokazuje jak łatwo wpaść w pułapkę i że warto zawsze weryfikować gdzie i u kogo kupujemy

Bo te linki na fb są najgorsze, najlepiej w nie nie wchodzić .
@Wesola95 warto też brać za pobraniem takie paczki i otwierać przy kurierze, jak już ludzie tyle oszukują. Ale jestem w szoku , jak tak wgl można i ile ludzi pewnie jeszcze zostało oszukanych… najlepiej wstawić też to na tik toka i oznaczyć ich i każdego ostrzec , żeby inni też nie zostali oszukani

1 polubienie

To było za pobraniem, ale wiesz jak to jest przyjeżdża kurier daje Ci paczkę i zaraz odjeżdża :grinning: a kto by pomyślał, że to oszustwo no i jest nauczka na przyszłość :grinning:

No w sumie racja, oni są już niecierpliwi jak mają czekać za kasą a co dopiero jakby czekali aż się otworzy paczkę :see_no_evil: ale po wadze też mogło podpaść , że coś nie tak

A ostatnio właśnie mi się wyświetlił i przeglądałam co mają, na szczęście chciałam zamawiać dopiero po świętach

O kurcze masakra…dlatego ja na takich tiktokowych aukcjach nie kupuję. Jak coś mam kupić to musi być to sklep i to zweryfikowana autentyczność bo jak coś jest dla mnie podejrzane to zawsze sprawdzam.

O jesu to bym się za cholerę nie spodziewała czegoś takiego … oszuści na każdym kroku . Żenada poprostu

No właśnie, gdyby można było przy nich otworzyć to by było inaczej. Teściowa raz zamówiła buty i paczka wydała się jej jakoś dziwnie lekka. I okazało się, że zamiast skórzanych butów za 400 zł były jakieś plastikowe trampki z temu.

I co otworzyła przy kurierze czy później ?

@Magdallenka0897 @Mika1 @Wesola95 ogladalam wczoraj wiadomosci i jakas laska z partnerem roku temu na Black Friday do Swiat otworzyla 26 falszywych stron sprzedazowych i zarobili na tym (a wlasciwie ulradli) 1.5 mln zlotych :disguised_face: meeega trzeba uwazac, zeby sie nie zrobic w balona… Ja tak prawie dalam sie zrobic z kubkiem stanley’a, ale nie pasowalo mi ze asortymentu nie zmieniaja a na IG co chwile bylo cos nowego.
czytalam tez ze Chinczycy/Polacy robia nas w :unicorn: bo owieraja strony internetowe jako "polskie butiki"np. z obuwiem. A jak pogrzebiesz w kontaktach to sie okazuje, ze dzialalnosc jest otworzona w Holandii, a towary to rzeczy z Chin z obejsciem celnym :smirk:

Nie, odebrała ją i otworzyła później. I oczywiście kontakt ze sklepem się urwał i została z chińskimi butami, kilka stów w plecy.
@Hedwiga nie słyszałam o tym :hushed: Ale jak to odkryto to na pewno musieli pójść siedzieć albo dostali ogromną karę :hushed:

Szok… i co oni tych pieniędzy nie musieli oddać ? Od tak to zostawili?

@Mika1 @Magdallenka0897 wczoraj odbyla sie pierwsza rozprawa sadowa, ale nie mowili nic czy udalo sie odzyskac choc czesc pieniedzy.
Niemniej rece opadaja jak niektorzy potrafia oszukiwac. Grazynki z Vinted to pikus przy tej dwojce :slight_smile:

Za takie coś to oni powinni mieć mega duże problemy, bo nigdy się nie nauczą

To że twojej koleżance tak powiedzieli, nie znaczy, że powiedzą tak każdemu.
Ja zostałam oszukana na 600 złotych, też dostałam najpierw umorzenie, ale zgłosiło się więcej osób i finalnie po 1,5 roku odzyskałam pieniądze. Na rozprawie wyszło, że osób oszukanych było ok 30.
Gdyby każdy zgłaszał takie oszustwa, to policja mogłaby łatwiej do tego dojść, a jak ktoś nie zgłasza, bo „nie warto” t o później faktycznie tej igły w stogu siana szukają

Mam nadzieję, że dostaną dużą karę!
Masz rację- Grażynki z Vinted to jest pikuś przy tym :see_no_evil:
@Mamamiski też uważam, że wszystkie takie sytuacje należy zgłaszać! Ale powiem wam, że moje doświadczenia z policją i prokuraturą są takie, że mam wrażenie że im się po prostu nie chce pracować i najłatwiej po prostu do kolejnej sprawy przykleić łatkę “umorzenie”.