Skurcze macicy w ciąży

u mnie nie czekaliśmy bo na ktg wyszły już też skurcze …ale i troszkę tętno małej nie za bardzo się podobało lekarce…

Ja przed porodem leżałam 6 dni na patologii ciąży i nawet z dziewczynami śmiałysmy się, ze klimat tego oddziału nas blokuje, bo zadna z nas nie mogła urodzic, a wszystkie były juz sporo po terminie;-)

ja byłam przed terminem jeszcze ale już często miałam te skurcze przepowiadające…

Oj w szpitalach to jakoś maja tendencję do “przetrzymywania” ciąży, rzadko która dostaje oksytocynę na wywołanie, a jak juz dostaje do na tzw próbę i czekają czy pojawią się skurcze czy nie

ja jak leżałam na sali z dziewczyną to po podaniu oksytocyny miała straszne skurcze ale rozwarcie nie postępowało…

a czy to możliwe żeby już w 27 tyg mieć skurcze przepowiadające?? tak mi przynajmniej lekarz powiedział…

na tym etapie ciąży to wiem, ze raczej występują skurcze Braxtona Hicksa. Ale skoro lekarz twierdzi, ze to przepowiadające to miodzik85 powinnas chociaz tabletki dostać typu no-spa

miodzik.trudno powiedzieć,czy to faktycznie te przepowiadające,bardziej zgodziłabym się z" oską."…

No niby ciężko się zgodzić… Albo lekarz się nie zna… Aż tak bo i to możliwe jest.

Wiecie jak to jest ze skurczami? Skurczów przepowiadających jest kilka rodzajów, BH są jednymi z nich - zatem i OSka ma rację i lekarz miodzik:)

gdyby ten lekarz się nie znał na skurczach to nie chciałabym takiego lekarza mieć…

Pisałam niedawno obszerny artykuł we współpracy z lekarzami właśnie o porodzie więc min o skurczach, tam też wyszła rozbieżność między przepowiadającymi a BH, wtedy mnie uświadomiono, że skurcze BH są tylko jednym z kilku rodzajów skurczów przepowiadających

lady…zgodzę się z Tobą ,że to jest jeden z rodzai tych skurczów:)

faktcznie skurcze przepowiadajaca moga pojawic sie duzo wczesniej,a lekarz powinien cos przepisac np magnez

Mazi ale na skurcze przepowiadające nie stosuje się leków rozkurczowych - tylko na skurcze zagrażające p[oronieniem czy przedwczesnym porodem.

Ja jestem w drugiej ciąży w 16 tygodniu i ostatnio ciągle mnie boli brzuszek i jest twardy. Na szczęścię ide dziś do lekarza. Narazie biorę na to tylko no-spe.

Peppa tę no-spę lekarz zalecił czy sama sobie aplikujesz?

lady mi lekarz mowil co innego i ja bralam na to magnez bo lekarz zalecil:)

Mazi ale to na pewno były skurcze przepowiadające? Może brałaś magnez i no spę, bo skurcze były zagrażające? Chodzi o to, że przepowiadających się nie wycisza lekami, gdyż one mają za zadanie odpowiednie ustawienie główki dziecka do porodu i ćwiczenie mięśni macicy do sn

co do nospy to mi lekarz przepisał nospę forte… ponoć jest lepsza niż zwykła?