Skurcze macicy w ciąży

Po prostu mocniejsza, bo większa dawka:)

aaa to na tym polega… myślałam, że jest przeznaczona tylko dla kobiet w ciaży

Jest nie tylko dla kobiet w ciazy tylko tak jak pisze Lady mocniejsza.

no teraz już wiem… bo do mnie gin powiedziała, żebym nie brała zwykłej nospy… dlatego tak myslałam…

Warto pamiętać, że wszelkie skurcze należy konsultować z ginekologiem i nie brać niczego samowolnie. Nawet No-Spy

Skurcze i w ogole wszystko nalwzy konsultowac z lekarzem a przyjmowanie jakis lekow to juz koniecznie.

ja miałam zalecone przez lekarza po pół no spy dwa razy dziennie więc chyba jest ona zupełnie bezpieczna w ciąży tylko w ostatnim miesiącu miałam zaprzestać jej brania by nie tłumić skurczy

w3105 nie ma leków zupełnie bezpiecznych. Nie ma czegoś takiego. Toi lekarz musi zdecydować że jest konieczność i wybrać to, co najbezpieczniejsze. Jakiekolwiek własne aplikowanie leków jest lekkomyslne i nie można mieć pewności co do bezpieczeństwa.

no zupełnie bezpiecznych leków to nie ma, każdy jeden w swoim opisie ma jakieś możliwe do wystąpienia skutki uboczne. Są leki po których tak jak nie można prowadzić pojazdów mechanicznych tak nie są wskazane dla kobiet w ciąży. I jeżeli lekarz coś przepisuje to ma świadomość co. Z tego co wiem no-spa jest jedynym lekiem przeciw bólowym “bezpiecznym” dla ciężarnych

Dokladnie lekow bezpiecznych nie ma a juz na pewno w ciazy. Chociaz mysle i mam nadzieje, ze kobiety w ciazy sa na tyle odpowiedzialne, ze nie biora lekow bez porozumienia sie z lekarzem.

Chodziło mi o to, że to, co jest bezpieczne dla jednej mamy - to znaczy jest minimalne ryzyko, że zaszkodzi mamie lub dziecku - nie znaczy że inna kobieta, bez konsultacji z lekarzem może bezpiecznie sobie ten lek przyjmować. Poza tym to chemia, a chemia nigdy nie będzie bezpieczna w sensie mogę sobie łykać sama.

ja nospy nie mialam tylko sam magnez,tak lady to napewno byly te skurcze:) a magnez bralam bo moja niunia caly czas miala ulozenie glowkowe:)

Mazi ja nie mówię o ułożeniu główkowym a o wstawianiu się w kanał rodny i odpowiednim odgięciu:)

Ja nospę brałam na skórcze przepowiadające ale dwa tyg przed terminem przestałam, bo wtedy mogły wystąpić już te właściwe i tak właśnie było…

dokładnie monika bo jak to są już te właściwe skurcze to nospa ich nie hamuje a wzmaga

Oska no-spa wzmaga skurcze?

tak jak masz te włąściwe to wzmaga, nie zatrzyma tych porodowych. tego dowiedziałam się od połoznych w szpitalu

Ooo nie wiedziałam o tym. Myślałam, ze skoro bóle menstruacyjne, a to przecież tez skurcze niweluje, to porodowe tez może powstrzymac.

no ja też nie wiedziałam jak widać człowiek całe życie się uczy

Ha! To Ty masz teraz informacje ze źródła. Bo że nie zatrzyma porodowych to wiedziałam, ale że je nasili już nie:D