U mnie dzisiaj córka wgl nie miała smoczka i zasnęła też bez
rozczula mnie jaka moja malutka córka robi się dorosła ![]()
![]()
![]()
ja odcięłam końcówkę i tak córka wyrzuciła smoka
Ooo no to jest krok do przodu
Syn dzisiaj już taki zmęczony był, że o 11 się wybierał na drzemkę. Ustaliliśmy że jak odda smoczek to dostanie prezent. I zasnął na drzemkę bez, i wstał to był taki zachwycony że prezent na niego czekał
zobaczymy jak będzie dalej
Co dostał?
to same postępy na grupie xD
Fajna metoda
jestem ciekawa jak to u nas będzie z odstawieniem smoka, będziemy próbować za pół roku ![]()
To nowy rok wchodzicie bez Smoczka ![]()
![]()
Wow no to faktycznie nowy rok nowy krok ![]()
Dzisiaj do drzemki uległam ze smoczkiem
ale od razu po zaśnięciu wyjęłam.
I jak idzie? Dostał traktor z Dummela, ale powiedział że go nie chce
i taki zestaw 5 samochodzików małych i lody. I teraz jak wola smoczek to mówię że będą lody. Ale zasypianie to masakra. Zaczęłam go bujać trochę na kolanach, i pytam się czy chce Aby go bujać jak dzidziusia to się cieszy i rzeczywiście zasypia.
@Maja.zielonka no faktycznie tak wyszło, to oby się utrzymało.
Ooo to jak jeszcze do dziś nie ma smoczka to może się już to utrzyma ![]()
Dobry sposób. Też dziś próbowałam powiedzieć że jak zaśnie bez smoka to jutro pojedziemy do sklepu po nowy samochodzik ale go to nie przekonało ![]()
muszę wymyślić coś innego.
My przez te pobrania krwi ostatnie odpuscilismy walke ze smoczkiem. Ale noo jest głównie do spania i na drzemke. Po zaśnięciu wyjmuje.
Dzisiaj zabram do laboratorium - ale że to 3 pobranie w tym tygodniu bylo to zwyczajnie pozwoliliśmy
Ja się wcale nie dziwie, nic przyjemnego takie pobrania, a wiadomo że kazdy chce dziecku ułatwić i choć trochę pomóc.
@Karcia Twój już jest za mądry, żeby taki skarb wymieniać.
To racja już jest za mądry. Nie pozostało nam nic jak skracanie codziennie smoczka. Będziemy próbować
W końcu się Nam uda
.
My próbujemy ze smoczkiem i powoli z.nocnikiem.
U nas nocnik stoi od kilku tygodni, i wzbudza wiele zainteresowania. Syn go rozkłada i składa, ale absolutnie nie chce na nim usiąść. Czy mali chłopcy sikają na siedząco?
Moj synek sika na siedzaca , pare razy sikał stojac ![]()
Mój chciał jak tata na stojąco
mial nocnik grający, pisuar z takim kołowrotkiem co jak na niego nasikal to sie kręcił ![]()
i nakładk na toalete. Najchętniej korzystał tak jak tata z toalety na stojąco ![]()
U Nas Synek siada na nocnik rano i wieczorem. Ostatnio coraz częściej robi siku. Nawet zdarzyla się i kupka. Mamy najzwyklejszy nocnik z Ikea.
W dzień czasem ma.fazę że też usiadzie. Ale no nie zmuszam. Pytam parę razy dziennie jak jest w domu caly czas.
Siadał parę razy na toaletę bo mamy nakladkę.ale jeszxze za Maly i mu niewygodnie ![]()