Spanie w ciąży na plecach

Brakuje tego na początku 

jeszcze tylko troszeczkę :) 

Mi tego ani trochę nie brakowało, zwłaszcza po 2 porodzie. Okropnie mnie ten brzuch męczył, więc się cieszyłam, że już po :)

Mi momentami brakowalo wiadomo ze maleństwo mialam juz obok ale jednak ten brzuszek w sobie ma to cos 

Rzeczywiście na początku tak trochę jest dziwnie już po porodzie. 

później chce się ten brzuszek szybko zrzucić 

Właśnie a nie zawsze się da 

Najlepiej spać na lewym boku i lekko ugiąć nogi. Ja zaraz po porodzie g. 21 położyłam się na brzuchu ok g. 24 i moja radość była bezcenna bo tak najbardziej lubię spać.

No brzuch męczy i nasz kręgosłup i nas ostatnio mnie w nocy łapią jeszcze skurcze nóg i to bardzo mocne 

na skurcza to magnez z potasem polecam 

Ja też własnie brałam magnez jak skurcze w nogi mnie łapały, MamaLaury może powiedz lekarzowi o tym... 

Ja tez magnez biorę 

Mnie na końcówce skurcze łapały ale samego brzucha, tak ponad pępkiem i też mi lekarz mówił, że mogę brać magnez ale nie muszę.

Mnie skurcze nóg łapały i łapią cały czas, niby jej ten magnez i czasami pomaga a czasami mam wrażenie że nic

Nie mogłam wylezec w ciąży na plecach mam skrzywienie kręgosłupa i było naprawdę ciężko 

Też się tak budzę, mimo 27 tygodnia ciąży zdarza się, że budzę się w pozycji na plecach, bo wtedy nie boli mnie kręgosłup. 

Twój organizm jest mądry i sam ci powie że tak nie wolno spać. Jeżeli masz możliwość i jest ci tak wygodnie to tak spi. Ja z rękami w górze całą ciążę przespałam praktycznie i na plecach też lubię leżeć jeżeli dzidzia mi pozwala na to 

Ja też tak się budzę codziennie, aktualnie 16 tydzień ciąży. Myślę, że to ta pozycja, w której nie boli mnie kręgosłup i organizm sam wie co dobre dla nas

Ja zawsze lubiłam spać na brzuchu i też słyszałam że to niezdrowe ale układałam się tak mimowolnie jakoś. Dopiero nie czułam dyskomfortu 

Ja choćby kładła się do snu na lewym boku... to i tak zawsze budzę się na plecach :) Tak mi jednak najwygodniej.