Natinka a w rożku i pod kocykiem nie jest jej za gorąco ?
Ja to zawsze muszę swojego w skarpetki ubrać, bo jednak się zaraz rozkryje. Jednak najgorsze jest z rączkami, bo nawet jak ś;pi pod kołderką to trzyma w górze, więc muszę zawsze w długim rękawku go trzymać.
Rena dzieci tak mają że śpią z rękoma w górze. Więc dlatego zakłada się albo pajacyki z długim rękawem albo spioszki z długim rękawem. Ja nakładam teraz piżamkę i też z długim rękawem
Aneczka, 21 stopni. Wydaje się więc optymalną, żeby dobrze spał. Ostatnio ubieram pluszowe body z długim rękawem i jestem trochę spokojniejsza.
Aga to u nas też gdzies tyle jest. Ale moja śpi w body krótki rękawek, bluzeczka i spodenki (normalne nie jakieś grubsze polarkowe czy pluszowe) no i skarpetki. Śpi pod kołderka. I nie jest jej zimno
O widzisz może mój to zmarzluch. W sumie ja też jestem. Jakbym swojego ubrała w krótki rękaw to by chyba zamarzl, bo rano i tak rączki ma zimne, a ubieram zawsze z długim. Na szczęście idzie lato, więc może przestanę się w końcu martwic, że marznie w nocy. Widziałam też jest mocno reklamowany taki śpiworek do spania z nogawkami, który nie krępuje ruchów dziecka. Slumbresac to jest ta firma śpiworów, co sądzicie?
Natinka moja też lubiła być otulona w rozku i też ja przykrywałam dodatkowo kocykiem. Później spała w śpiworku a teraz już pod kolderka
Mojego ostatnio ubieram tylko w body krótki rękaw i tak śpi.Dzisiiaj co ma być zimniej w nocy to może założę mu pajacyk ale nie wiem czy się uda bo ostatnio protestuje na pajacyki.
Aga ciężko mi się wypowiedzieć na temat śpiworków bo moja ich nie akceptuje. Śpi pod kołderka nie rozrywa się więc nie widzę potrzeby szukania czegoś innego
To jest taki śpiworek z nogawkami. Taki jakby kombinezon. Fajnie wygląda, ale jest drogi, bo koszt to ok. 150 zł.
Aga mi to na rampers wygląda :) tylko ze ma zamek z przodu
Ja mam normalne śpiworki i wydają mi się być bardziej praktyczne ze względu na to że od spodu można odsunąć a w tym nie ma i trzeba nóżki wyciągać chyba że nie widzę
U nas kocyk.
U nas od urodzenia (zima to była).grubszy kocyk, potem na lato lżejszy kocyk a kiedy już jest większa i zimą przyszła to kołderka.zeczlam przykrywać
Na lato często nawet bez żadnego okrycia. Czasem jak w mieszkaniu ciepło to wystarczy pielucha tetrowa.
Figa lepiej delikatnie przykryć choćby właśnie pieluszka tetrowa. Podczas snu organizm się wychładza więc lepiej przykryć mimo że na zawetrz gorąco.
Po roku moje dzieci jak zaczarowane czy to zima czy to lato odkrywają się, nie da się ich przykryć niczym bo nogami od razu skopuja..
Moja nogami nie rozkrywa się ale jak się obraca to czasami ma plecki rozkryte
Ja to na lato polecam pieluszki bambusowe, są cudowne. Latem chłodzą, a jak chłodniej jest to grzeją. bardzo przyjemne dla dziecka.
Mój synek był zwolennikiem kocykow nie lubił śpiworki. Każdą taką próba spania kończyła się płaczem. Pod kołderką zaś często się odkrywal