Sposoby na poranione i wklęsłe brodawki

wg mnie bepanthen sie dobrze sprawdza w takich sytuacjach

slyszalam ze bepanthen jest dobry

kulcio masz racje najlepszym lekarstwem jest własne mleko

ja tez wycisklama troszke mleka i smarowalam nim brodawki. podobno naturalne metody sa najlepsze

ja czytałam o lanolinie. Ponoć bardzo pomaga.

a dzisiaj w nocy przy karmieniu córeczka tak mnie ścisnęła ząbkami za sutka… myślałam nawet że krew mi poleci…ale nie stało się tak na szczęście

kroliczek pomaga, pomaga :wink: szczególnie na takie poranione brodawki w pierwszych dniach karmienia

a ja czytalam ze smarowanie wlasnym mlekiem pomaga

jak już maluszek ma ząbki to nie trudno o poranione brodawki, ja czytałam też że Bepanthen jest bardzo dobry i jeszcze dla maluszka się przyda :slight_smile:

Ja jak miałam poranione brodawki to smarowałam swoim mlekiem albo bepanthenem.

I to są chyba dwa najskuteczniejsze zalecenia przy poranionych brodawkach!

tez dobry sposob na poranione brodawki to wkladki nasonczyc mlekiem i wsadzic sobie w biustonosz tylko trzeba pamietac zeby wyciagnac za nim wkladki wyschna po pozniej moze bolec jak sie przykleja do brodawek

osłanki sa dobre na poranione brodawki

masc bepanthen pomoze na brodawki :-)))

mi osłonki tylko bardziej raniły jak mały z nich ciągnął (a raczej próbował), a nie miałam dobrze wykształconych i na początku w ogóle nie umiał łapać, niestety nic nie pomogło; po miesiącu picia z butelki o smoczku w kształcie brodawek zaczął ciągnąć, niestety tak mi je ranił bo za płytko łapał że i tak nic to nie dało i dalej jest butelka z moim mlekiem

Maltan jest dobry na problemy z poranionymi sutkami

Bepanten super, 3-5dni i po bólu. Własne mleko też jest lecznicze,a także podobno glukoza (jej nie sprawdzałam :). A na wklęsłe brodawki dziecko jest najlepsze,bo wyciąga,trzeba wtedy czesto przystawiać najlepiej kiedy dzidziuś jest bardziej głodny :slight_smile:

ja polecam lanoline medeli - dość drogie ale warto!

na wklęsłe brodawki dostałam w szpitalu taką strzykawkę która “wyciągała” wszystko co trzeba :slight_smile:

Widziałam w sprzedaży osłonki na sutki, jesli są poranione a matka karmi piersią na pewno sprawiają że dziecko ich bardziej nie porania i aż tak nie boli

masc bepantem pomaga bardzo , i wlasne mleko to prawda