No ja odstawiłam żeby nie wchodziło w reakcję żadne poza tym ile tych tabletek miałam tam wkładać ![]()
a że już była w zasadzie praktycznie odnoszona ciąża to nie było zagrożenia.
Termin na 30.01 także jeszcze troszkę czasu zostało
oj to już końcówka i będziesz miała maluszka
jak się czujesz ?
Jestem w 32 tygodniu i zauważam, że wieczorami mam lekką opuchliznę na nogach i rękach, ale podobno to normalne. Cisnienie w normie.
Że wszystkich wymienionych to najlepszym sposobem jest właśnie chyba seks, bo ma potwierdzenie, że męskie nasienie wpływa na szyjkę macicy ![]()
Potwierdzam xd i przyjemne z pozostałymi ![]()
![]()
![]()
Hahaha to akurat też potwierdzam ![]()
![]()
Ogólnie czuję się dobrze tylko się stresuje tym ciśnieniem więc ciągle nasłuchuje ruchów młodego czy wszystko ok itp. No i ta niewiedza czy to dziś czy jutro czy kiedy nastąpi ![]()
![]()
Rozumiem CIĘ doskonale
39 tydzień to już „halo, zapraszam, wszystko gotowe”. Prawda jest taka, że jak maluch nie jest gotowy, to i tak nic na siłę, ale są rzeczy, które mogą delikatnie pomóc, albo przynajmniej dać poczucie, że coś robisz. Herbata z liści malin-pij, jeśli pijesz, nie zaszkodzi, ale cudów nie ma. Piłka – super, kręcenie biodrami, bujanie, siedzenie zamiast leżenia, to naprawdę dobre. Spacery – zwykłe, długie, najlepiej z lekkim „pod górkę”, schody też są klasykiem. Ciepły prysznic albo kąpiel – czasem pomaga się rozluźnić, czasem nic, ale przyjemne. Seks – jeśli lekarz nie zabronił, to serio bywa skuteczny (nasienie + oksytocyna robią swoje). Dużo ruchu w ciągu dnia i jak najmniej leżenia. Ale powiem Ci też coś ważnego i uspokajającego: w 39 tygodniu to jest totalnie normalne, że jeszcze się nic nie dzieje. Organizm często potrzebuje tych ostatnich dni, żeby wszystko „kliknęło”. Czasem akcja zaczyna się kompletnie z zaskoczenia, po zwykłym dniu, bez żadnych trików.
Rób to, co jest dla Ciebie komfortowe, nie męcz się na siłę i pamiętaj – on przyjdzie, naprawdę. A Ty już jesteś na mecie
Chyba, że już akcja się zaczęła ![]()
No biorę te wasze rady pod uwagę i działam ale niestety póki co bez skutecznie ![]()
![]()
Coś się maluszkowi nie śpieszy
na kiedy masz termin ?
Termin mam na 30.01 ![]()
Tez mialam dokladnie na30.01 ale urodziłam 13.01 ![]()
Jadła ananasa
duzo seksu, duzo sprzatania, kapiele, schody góra dół. Pare dni przed
Porodem czułam taki niepokój haha nie wiem jak to określic ![]()
Afirmuj konkretną datę xd
Najważniejsze , że dobrze się czujesz
ten czas oczekiwania jest stresujący bo poród może być w każdej chwili , ale trzeba myśleć pozytywnie
i cieszyć się chwilą gdy jeszcze możesz troszkę odpocząć , oglądnąć serial w ciszy ![]()