W sumie inaczej chyba sie takie maluszka jak dwulatka nie nauczy jak tylko podczas zabawy
Mazia dokładnie ☺
u dzieci jest to fajne, że właśnie bawiąc się uczą mi się to tak podoba :) ale znowu jestem niecierpliwa jak czegoś uczę bo bym chciała by szybko to opanowała, a to tak nie jest
Masz rację poprzez zabawę , inaczej się nie da... ale tak dużo dzieci ma teraz wadę wymowy, że warto organizować dziecku takie zabawy.
poważnie dużo dzieci ma teraz wadę wymowy ? mi się wydawało, że to nie jest aż tak duży problem
No niestety, już od kilka lat mam w grupie przedszkolnej ok 70% dzieci uczęszczających na zajęcia do logopedy. Dzieciaki uwielbiają te zajęcia, świetnie się przy nich bawią i niekiedy chodzić chcą nawet Ci, którzy tego nie potrzebują
Mazia zależy powiem szczerze że byłam ostatnio na kursie logopedyczne abc dla przedszkolaka i faktycznie profesor się wypowiadał ze tak jest niestety problem jest coraz większy przez to ze dzieci siedzą w tabletach telewizji czy telefonach i nie używają aparatu mowy
nati dokładnie, tylko, że w tych w wymienionych przez Ciebie przypadkach winni są rodzice, bo nie rozmawiają wtedy z dzieckiem i dziecko nie ma wzorca do naśladowania. Oczywiście zaburzenia rozwoju mowy mają całą masę przyczyn i to nie jest jedyna...
Nati oj to w sumie pewnie na to wpływa. Ja coraz częśćiej widzę dzieci tylko tablet, telefon i w sumie skąd mają się uczyć mowy jak rodizce tak wolą im zająć czas. Nie ma czasu na rozmowę
Malwa oj tak przyczyn jest o wiele więcej wiadomo pisze o podstawowych
Aj te komórki to ułatwienie i zmora naszej cywilizacji
Ale już teraz nikt nie wyobraża sobie bez nich życia
Tak właśnie się dzieje.. dzieciom dają telefony i mają ich na jakiś czas z głowy że tak powiem..
Martyna znając życie nie jedna z nas się ratuje czasem telefonem ,ale no jest grono rodziców, którzy tak funkcjonuja całe dnie
Mazia ja szybciej tv się ratuje niż telefonem. Nie pamiętam już kiedy coś włączyłam w telefonie dla córki.
No niestety
Ja nie mam telewizora :D
ja mam , chociaż fakt teraz to laptop i smartfon wystarczą
Ja wolę w tv puścić niż żeby dziecko telefon kojarzyło z bajka i była sytuacja że chce bajkę a ktoś zadzwoni i będzie problem ze bajkę zabrałam
Mazia a u mnie 2 😂