Ja szczerze nie ma czasu na telewizję tym bardziej teraz jak jest tak ciepło i córka chce być tylko na dworze
beata 14, pogoda dopisuje warto korzystać
Tak u nas to samo ;))
W upały nie wychodzi się w południe na spacer z dzieckiem
najlepiej żyć bez tv i nic nie kusi hahah
nie no ja na studiach nie miałam potem jak się wprowadziliśmy parę lat również. W sumie dostaliśmy po babci telewizor i jakoś też sporadycznie był używany
U mnie też w okresie wakacyjnym telewizor nie chodzi a po za wakacjami sporadycznie jak film oglądamy
Jeśli już dziecko ogląda telewizję warto zwrócić uwagę czy nie ogląda z otwartą buzią. Dla rozwoju mowy ważne jest też aby język w pozycji spoczynkowej był za zębami i dotykał podniebienia.
U nas córka w południe ma drzemkę więc najgorszy upał nas omija
My w sypialni tv mamy ale prawie wcale nie korzystamy, w ciągu dnia nie oglądam tv prawie wcale, jedyne co to tvn24chwile poleci. Corka przychodzi z przedszkola to chce trochę pooglądać bo mowi ze musi odpocząć i się wyciszyć. Najwięcej to maz oglada wieczorami jak wróci do domu. U córki w pokoju to nie będzie wogole tv bo ja uważam że ma wlasnie skupić się na spaniu i później na nauce a nie na ogladaniu a jak będą chcieli to w salonie niech oglądają i przynajmniej ich zobaczę w ciągu dnia a nie pozamykają się u gory w pokojach i będę musiała chodzić i sprawdzać czy "zyja"
Darulka masz rację trzeba od początku zasady wprowadzać
Jak nie wprowadzi się zasad to albo będą ciągle oglądać albo zacznie się wymuszanie płaczem
My wieczorem oglądamy seriale na netflixie z mężem;)
Moja wiecznie próbuje wymusić, ale no mamy swoje zasady kiedy dostaje więc może próbować
Warto trzymać się reguł , dzieciom jest to potrzebne
Mazią dokładnie trzeba te zasady mieć i się ich trzymać bo później będzie źle
Tak dokładnie warto mieć te zasady
Macie racje trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć stanowcze nie
Czasami człowiek popusci swoje zasady jasne ,ale są różne sytuacje. Trzeba się jednak tego trzymać bo dzieci widzą, że jak na coś się pozwoli raz to czemu mieliby rodzice niw pozwolić znowu
Czasami trzeba, ale na ogół lepiej się ich trzymać
Czasami człowiek jednak się zlituje i zostawia zasady na bok