Sprzedaz na Vinted

To chodzino to , ze swoje mozna ale ludzie tez na tym zarabiaja jak w normalnej pelnoetapowej pracy np handmade albo chodza do secendhandow kupują taniej sprzedają drozej .
Poszperalam :

W tym przypadku na etykiecie był gabaryt C więc kurier był bardzo pomysłowy, a ja cieżarna z wielkim brzuchem siłowalam się z paczkomatem …

A to jakiś czas temu też miałam sytuację, że nie było miejsca w paczkomacie i kurier stał w danym miejscu i wydawał paczki z busa :grinning:
Ale gdyby była sytuacja, ze by zadzwonił że będzie jeszcze 15 min to pewnie też bym szybko podjechała :grinning: jak dla mnie InPost pod względem doręczania paczek jest top :grinning: paczkomaty są prawie, że wszędzie, jest w nich dużo skrytek, a nawet jak się nie mieszczą to potrafią to jakoś ogarnąć :grinning:🫶🏼

Teraz przedmswietami to będzie najgorętszy okres,
Swoją drogą ja dzisiaj dostałam paczkę z dpd, aż byłam w szoku że pracują dzisiaj.

Do mnie dziś przyjechał kurier z InPostu, gdzie nigdy w sobotę nie przyjeżdżał :laughing: mąż wczoraj o 20 zamówił paczkę z avansu bo zamówił dla mamy zegarek i dziś 11:15 była już w paczkomacie :heart_eyes: także dzielnie kurierzy pracują teraz przed świętami w soboty, najgorętszy okres :face_with_peeking_eye:

Czasami jest dodatkowa opcja do wyboru “paczka na weekend” czy jakos tak , a czasami tego nie ma . Nie wiem od czego to zalezy :see_no_evil:

Przed świetami to już i w niedzielę pracują, pamiętam jak rok temu miesiąc grudzień aby się zaczął i do paczkomatu dostarczane były paczki w niedzielę aby zdążyć przed świętami i ciekawa jestem czy teraz też tak będą. Dziś kurier mi paczkę dostarczyl w czapce Mikołaja :grin: więc i ja dziś założyłam i pojechaliśmy na zakupy i wiecie co? Każdy patrzył na mnie jak na dziwaka​:rofl: tylko ja miałam czapkę Mikołaja :see_no_evil: jak mieszkałam w Lublinie takich jak ja w Mikołajki było sporo :smile: powiedziałam do Męża że trzeba tu ludzi nauczyć być bardziej wyluzowanym

1 polubienie

:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: my dziś rozwieszaliśmy lampki na ogrodzeniu i też się zastanawiałam czy ludzie nie pomyślą, że mają sąsiadów wariatow co już święta świętują, ale okazuje się, że nie i inny też już oficjalnie zaczęli święta :sweat_smile:

Znajomy jeżdzi pod InPostem. Właśnie ostatnio maż chciał się z Nim umowic na sobote ale mowi, zę nie ma.szans bo do Nowego Roku wszystkie soboty pracujące. On dowozi akurat pod adres.
Ale jak prawcowal na paczkomatach to mowił, że przed Świętami to i soboty i niedziele.

Ja wczoraj i dziś dużo widziałam w stroju Mikołaja na motorze. A w czapce Mikołaja dużo osób chodzi. Ostatnio cała rodzina szła i miała takie same świąteczne :heart_eyes:

No ja też w szoku, że informacja przyszła, że dzisiaj paczka zostanie dostarczona. Ale pewnie przed świętami chcą sie wyrobić i będą pracować też w sobotę.

Nie jesteś jedyna mój szwagier już ustroił dom , ogród i stoi już w salonie choinka, moja teściowa też w ten weekend ubrała choinkę :sweat_smile:
@daga1271 i fajnie jak tak luzie jednak świętują ten dzień, nie tylko dzieci się cieszą ale i fajniej jak tak weselej spedzamy czas wszyscy🙂

1 polubienie

My też już oświetliliśmy dom 2 dni temu, więc nie jesteście wariatami :rofl::rofl::sweat_smile:no i obwiesiliśmy chyba wszystko co się dało :rofl:

1 polubienie

Hej dziewczyny, ja też sporo sprzedaję ciuszków po córce, żeby nie zagracać szaf, ale nie dostałam jeszcze takiego formularza. U mnie Vinted nigdy nie prosiło o PESEL przy sprzedaży kilku rzeczy, więc dziwne, że Tobie wyskoczyło. Może to jakaś automatyczna weryfikacja od UE, ale ja osobiście tego nie miałam.
Może to kwestia kwot za ubrania? Ja sprzedaje większość za grosze :hear_no_evil:

Proszą o dane po przekroczeniu 30 transakcji w roku. Te wiadomości przychodzą z opoźnieniem ja dostałam jak już miałam 40 sprzedanych rzeczy a też sprzedaje za drobne kwoty.

A dostalyscie link zeby potwierdzić tozsamosc ? Ja dzis dostałam i te linki mnie przerazaja :face_with_peeking_eye:

Dostalas link zeby potwierdzic ?

Takie coś od vinted?

Jak tak to tak :wink: jest to bezpieczne :slight_smile:

1 polubienie

Dziekuje jak widze link odrazu wlacza mi sie czerwona lampka :wink:

Prawidłowo, jak do mnie to przyszło to pierwsze co też sprawdzałam na fb na grupie vinted czy to legitne czy jakiś scam :grinning:

2 polubienia