Ssanie rączek

O pierwsze słyszę aby dziecko masowało wędzidełko 

Moja dwutygodniowa córka dziś lekko zassała palce ale skrzywiła się i wyjęła 

Aneczka coś jej się nie spodobało 😂

Nati coś na pewno tylko nie wiadomo co hehe

jak to dziecko 

mój już też próbuje ssać paluszki, a smoczek wypluwa aj by nie polubił paluszka jak siostra 

Czasami dziecko poznaje siebie i kłada te rączki;))

Mazia to szybko zmienił preferencje ☺

Lepiej jakby ssał smocze a nie paluszki 

Beata to właśnie sdmo że lepiej żeby smoczek. Ale paluszki też musi poznać 

Tak właśnie;)

Moja to tak teraz chce wszystko gryźć nawet pieluche 

Jest czas ze fo jest normalne ze dziecko je paluszki 

No jak głodny to się rzuca w końcu na paluszki,ale udaje się nam już dać smoczek . Już nam położna wczoraj mówiła by dawać bo on za dużo je

Może to by było normalne ale wsadza tak rączki ze wymiotuję np. Po jedzeniu odrazu 

Mazia dziecko nie zawsze ke czasem leży przy piersi bo potrzebuje bliskości. A po czym poznała że dużo je? 

Bo kloc za dużo przybrał przez 10 dni,ale co mam zrobić jak lubi jeść. Moim zdaniem tak jest blisko i to mu odpowiada.  Potrzebuję być blisko, więc jedzenie mu to daje . To sobie lubi pojeść nasz klocus 

Mazią ja bym z pediatra to ustaliła a nie położna. Niech pediatra wyrazi zdanie czy rzeczywiście za dużo je.

mazia, dla mnie nie ma czegoś takiego, że taki maluszek za dużo je. Zresztą w pierwszych 3 miesiącach dziecko przybiera najwięcej, a potem te przyrosty są mniejsze.  Dziecko samo wie, ile należy zjeść. Wiem z doświadczenia z moim synkiem, że smoczek nic nie da, jak będzie dalej głodny. Ssie i tylko się denerwuje, że nic nie leci.

Moja córka na piersi tez strasznie dużo przybierała i dużo pije ale pediatra nic joe mówiła że za dużo;))