Ja bym się cieszyła że ładnie je i przybiera. Gorzej jakby słabo jadł i nie przybierał na wadze. A to że będzie pulchny to zgubi później będzie chociaż miał z czego
Też jestem tego samego zdania ;)) lepiej więcej niż za mało
No tak jak dziecko ładnie je to tylko się cieszyć a nie marudzić ☺
Miejmy nadzieję że potem zgubią :D
Martyna jak dziecko zaczyna się więcej ruszać czyli obracać się , później pełzać, raczkować aż w końcu chodzić biegać to waga stoi w miejscu albo wolno rośnie a dziecko rośnie i już nie jest takie pulchne
Moja ma teraz 3 miesiące i w ciągu 18 dni przybrała 600 g. Pediatra nic nie mówiła więc chyba ok
Moim zdaniem położna przesadza bo przekarmić dziecko to można jak się rozszerza dietę, ale karmione mlekiem No nie. Karmi się na żądanie już od lat ,więc dziecko pije tyle ile potrzebuje
Mazia dziś spotkałam kobietę której dzieci też bardzo bardzo dużo he a jest na piersi. Wyszli ze szpitala z wagą 3800 a po miesiącu waży ok 6 kg. To pomysl sobie
Aneczka wiem :)
chociaż znam dziewczynkę co nie zgubiła, a wręcz przybierała
Mojej koleżanki syn miał taki czas że w 1.5 tyg przytyl 1 kg to dość dużo jak na takie maleńkie dziecko ale karmione piersią
Anulka no dużo. Ale skoro mówi się że karm na żądanie to jak dziecku nie podać piersi...
Dokładnie z piersią inaczej niż z mm. Bo karmiac piersią wiesz, że dziecko ma wszystko znowu jak mm music podawać probiotyk a to kupka taka a to to i wiesz. Mleko matki zawsze będzie najzdrowsze, ja jakbym mogla to bym podawała mojej mleko z cycka ale już niestety nie mam
Anulka jak karmiłam mm nie podawałam probiotyków
Moj synek przybiera 1kg na miesiąc.. Ja daje mm ale nie daje probiotyku i nie mamy problemu z kupa, synek nawet 3 razy dziennie robi.
Czemu nie dajesz
Anulka to ja się zapytam, a czemu Ty dajesz probiotyk ?
Probiotyk ja dawałam tylko przy antybiotykach
Anulka bo pediatra mi mówiła że nie trzeba. Tylko przy antybiotyku podawałam
Anulka bo nikt nigdy nie kazał nam podawać probiotyku, nawet w szpitalu jak córka leżała i zalecili mm to nie kazali dawać probiotyku, powiedzieli tylko żebym pamiętała że
zawsze przy antybiotykoterapii, rozwolnieniu albo wymiotach podawać go dziecku.
Anulka, też się zdziwiłam, gdy napisałaś, że trzeba. Ja nie podaję, z brzuszkiem wszystko ok, kupka zdrowa. Dziecko sobie samo florę bakteryjną wytworzy. No chyba, że jest coś nie tak, jak dziewczyny piszą, to wtedy trzeba wspomóc.
Przy antybiotyku probiotyk musi przyjmować każdy, nie tylko dziecko, bo się organizm wyjaławia.