kasaiaa1 u mnie tez było cos ze noga była krótsza od tego ze jedno biodro od skrzywienia kręgosłupa mam jakby wyżej , ale sama nie wiem co to dokładnie było . Całe szczęście nic nie odczuwałam . Mnie kręgosłup bardzo bolał w ciązy do czasu az chodziłam do pracy . Jak poinformowałam ze jestem w ciąży siedziałam praktycznie cały czas na kasie bo nie mogłam dzwigac , wtedy była tragedia bo rwa kulszowa i bole kręgosłupa nie daly mi zyc . Jak poszłam na l4 jak reka odjął
Aiisa dokładnie . Sa specjalne buty , ale chociażby wystarczyły wkładki , na pewno warto skonsultować z lekrzem jaka grubość itd. ale warto mieć cos takiego .kasaiaa1 Niestety po czasie nawet biodro może oberwać jak jedna noga krótsza
Marta znajoma miała zdiagnozowane przepukliny międzykręgowe. Nie znam szczegółów na czym dokładnie polegała operacja, natomiast cc było z tego powodu przeprowadzone w znieczuleniu ogólnym.
Marta lekarz chciał skierować Cię do szpitala żeby podać sterydy na rozwój płuc dziewczynek? ciekawe dlaczego ostatecznie zmienił zdanie?
Znajoma od bliźniąt miała je podane chyba około 31tc profilaktycznie, bo było podejrzenie wcześniejszego porodu. Decyzja była trafiona bo Maluszki przyszły na świat w 34tc. Na szczęście wszystko z nimi ok.
Aiisa też mi się tak wydaje… niestety przepukliny to paskudna dolegliwość…
Mój Hubert miał… oczywiście to trochę inna sytuacja (in nigdy nie urodzi dziecka:D ) ale zmierzam do tego że przy jego przepuklinie ucisk był na nerw związany z nogą i kością ogonową… ból był nie do zniesienia, czasem to aż płakał z bólu.
Dlatego za pewne lekarz zadecydował o znieczuleniu ogólnym bo niestety trafienie ze znieczuleniem właśnie w przepuklinę mogłoby mieć tragiczne skutki…
Nawet takie wklucie może też spowodować przepukline między kregami jak ma się do tego już predyspozycje tak jak wspomniała mama Hani jak się ma raz To często się zdarza że nawracaja
Megg no właśnie sama nie wiem czemu zmieniła zdanie z tym skierowaniem do szpitala . Powiedziała, że może na razie się wstrzymamy , a na następnej wizycie da . Ogólnie mysle ze lepiej żeby podała w razie co lepiej żeby wewnątrz macicy się płucka rozwinęły . Może też się przestraszyła , bo jej pacjentka z bliźniakami urodziła teraz w 33 tc i nie dała skierowania . Ogólnie dziewczyny czuje ze cisna w doł i nie wiem czemu mam takie przeczucie ze mogę szybciej zacząć rodzić .
Marta coz tak to bywa w ciąży też to czułam tym bardziej że pewnie dużo kg mają już razem i to jest obciążenie mój syn też tak ciągnął w dół ale urodził się po terminie ale wiadomo różnie może być odpoczywaj dużo jak czujesz takie coś to połóż się odpocznij być może to wynik wysiłku zbyt długiego stania czy spaceru dłuższego:)
Razem już mają ponad 4 kg , zazwyczaj z takim wynikiem kobieta już rodzi jedno dziecko , wiec pewnie nacisk jest . Staram się dużo odpoczywać , ale niestety nie zawsze wychodzi , wkoncu tyle jeszcze jest do zrobienia
Myślę że masz takie same obawy jak każda z nas, jak byłam przed pierwszym porodem . a już wisiało mi nad głową jak jakieś fatum. Myślałam jak straszna będzie skala bólu, a przede wszytskim jak długo. Mam nieraz chore scenariusze w głowie. Ale akurat ja jestem czarnowidzem.
Bałam się chamskiego personelu medycznego jeszcze bardziej niż samego rodzenia i tego że po tak cięzkich przeżyciach jakim jest poród dla mamy i dziecka mogę wpaść w jakąś depresje poporodową mimo, że nie należę do osób depresyjnych. Dla każdej z nas jest to egzamin z życia. Pocierpimy, urodzimy, umęczymy te kilka dni w obcym dla nas miejscu z obcymi ludźmi, a jak już nam dzieci dadzą spać wreszcie w nocy po paru miesiącach będziemy cieszyć się życiem i będziemy z siebie dumne.
Też się bałam, bałam się tego, aby dobrze poszło i nie było komplikacji. Każdy gdzieś tam w głębi tego się boi. Mimo iż byłam pozytywnie nastawiona i szczęśliwa, to zawsze niewiadoma gdzieś była,a z nią strach.
To normalne każda mama tak ma przed porodem . Towarzyszy jej lek stres i obawa co będzie i czy wszystko będzie w porządku. Ja starałam się myśleć pozytywnie i dodatkowo nie zamartwiać. Chociaż przyznam szczerze , że rodzić w pandemii to był ogromny stres i obawa jak będzie na oddziale. I fakt , że nie ma odwiedzin i nikt do nas nie przyjdzie. Najbardziej bałam się jednak o zdrowie swoje i synka by na oddziale nie załapać covida
Ja w pierwszej się bałam ale nie aż tak jak teraz wtedy nie wiedziałam co mnie czeka, teraz już wiem i coraz częściej myślę o porodzie jaki będzie czy kolejna cesarka czy pozwolą rodzic naturalnie
Chyba najlepiej pierwszy raz iść rodzić jeszcze się nie wie dokładnie co czeka i czego się do końca spodziewać. Ja do pierwszego porodu podchodziłam z myślą zniosę wszystko . Będzie co ma być stres był ale nie aż taki jak za drugim razem . Bardziej przeżywałam. Martwilam się i bardzo bałam jak to będzie czy skończy się wszystko dobrze. Jak jechałam na cc ogarnęła mnie panika co by było gdyby wyszły nagle komplikacje albo znieczulenie źle zadziala albo czy synek będzie całkiem zdrowy. Tak mi ciśnienie skoczyło, że czekali dłużej z rozpoczęciem cc wiedzialam , że muszę się wyciszyć i ogarnąć. Tak na prawdę stres nic nie da.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.