Sucha, pękająca skóra dłoni

Ja też nie lubię tłustych formuł. Zaraz czegoś dotykam i wszystko jest tłuste. Kremy z Neutrogeny tez u mnie pomagały, obojętnie który, wszystkie rodzaje są dobre. Jednak u mnie to kwestia regularnosci. Obojętnie jakim kremem smaruje, jak robię to regularnie, to moje ręce calkiem inaczej wyglądają. 

Ja też za tłustymi nie przepadam ale jeżeli ma pomóc to jestem w stanie to jakoś wytrzymać

aneczkaa006 jest tłusta. Sama nie lubię tłustych kremów i maści, ale jeżeli pomaga, to naprawdę wart się czasem przemóc.

Natinka no to zależy od dziecka, czy sobie da posmarować, czy nie. Mój synek nie ma wyjścia, bo wie, że musi i że ma mu to pomóc.

Ja jeszcze polecam masło kakaowe taki krem też fajnie nawilża oczywsife jeśli nie ma się uczulenia na kakao i innych składników. 

Nautrogena u mnie tez miala dobre działanie, ale tylko na suche dłonie. Jeśli pojawiały się mikropęknięcia to nic nie pomagalo na dłuższą metę. Przeszło po ciąży, więc chyba brakowało mi jakichś witamin.

Na takie pękające dłonie najlepsze są maści robione z witaminami jednak ale to już wizytę u dermatologa ytzeba zaliczyć też żeby dostać na recepcie ta robiona maść. 

Magicznypazur jestem tego samego zdania. Nie ma co wybrzydzać jak znalazło się coś co pomaga

Czasem mimo że czegoś się nie lubi ytzeba bo pomaga jak się to mówiło lek nie ma smakować tylko działać :D tak samo z kremem ważne by działał a to że nam teodhe przeszkadza trzeba przeżyć. 

Jak waga problemu jest duża, to wiadomo po pierwsze patrzymy, aby sobie pomóc. Jednak jak mamy tylko troszkę suche, to zwracamy uwagę na mniej istotne rzeczy jak konsystencja czy zapach.

Jednak w przypadku dziecka jak się uprze że nie to naprawdę ciężko zrobić to na siłe. Dlatego lepiej jak dziecko starsze i rozumie że to dla jego dobra 

Rena ro prawda jak nie ma wielkiego problemu to zwykle wybiera się coś co nam odpowiada tak by nie było uczucia tłustego na dłoniach np. 

Dla małego dziecka nie będzie myślę różnicy czym posmarujemy. Przy większych dzieciach juz jest inaczej bo jak nie będzie chciało takiej to nie posmaruje się i nie zawsze nasze tłumaczenia pomogą 

Aneczka u mnie tylko szantaż pomaga :) 

Natinka a w jakim wieku dziecko? 

Bo moja ma 11 i normalnie mogę posmarować. Jak plecki smaruje to chyba nawet jest się podoba bo siedzi grzecznie nie ucieka 

Mój prawie 8 latek ale problem ze "smarowaniem" jest od zawsze prawie jak już był świadomy 

A powiedzcie mi proszę, stosujecie/stosowałyście maść z witaminą A? Jak efekty i po jakim czasie?

Magiczny pazur dobrze działa mężowi pekala skóra i krem z witamina a pomógł. 

Magicznypazur lekarka nam przypisała maść cholesterolową z Wit A dla córeczki nie pomogło. 

Z kolei u koleżanki dziecko dostało po jakimś czas uczulenia - pojawiła się na całych plecach wysypka 

Magicznypazur, ja stosowałam i bardzo ją lubię. Używałam na noc na usta, czy dłonie jak były już w złym stanie i mi bardzo odpowiadała. W dzień to się nie da, bo tłusta, ale na noc jak najbardziej. Świetnie regeneruje. A cena też super, bo z 3 zł za tubkę.

Rena to prawda batdzo tania maść a działa ja miałam chyba za 2.50 zł kupiłam i mąż zuzyl mówil że jesy batdzo dobra.