Jeżeli chodzi o bardzo suche dłonie z nawracającym AZS to fajny jest jeszcze krem Eau Thermale Avene Cicalfate regenerujący krem do rąk. Koleżanka mówiła że u niej pomogł i nie jest tłusty tylko ładnie się wchłania
Jeżeli chodzi o bardzo suche dłonie z nawracającym AZS to fajny jest jeszcze krem Eau Thermale Avene Cicalfate regenerujący krem do rąk. Koleżanka mówiła że u niej pomogł i nie jest tłusty tylko ładnie się wchłania
A ja polecam mediderm zdecydowanie pomógł nam w przypadku azs tzn pomaga ładnie nawilża.
Dużo osób poleca maści z Wit A na bardzo sucha skórę, już od niejednej koleżanki słyszałam ale sama nie próbowałam bo raczej zwykle balsamy dają radę u mnie
U mnie właśnie maść to kolejny etap bo balsamach, czy kremach do rąk, albo pomadkach do ust. Wtedy kilka razy aplikacja maści i już wszystko jak nowe.
Rena_cz a ja robię odwrotnie, najpierw maść a jak już zaczyna łagodniec to wtedy krem
A ja tylko kremu chyba że lekarz zapisze minjaks maść robiona
Natinka, ale jak już maść mi zregeneruje, to potem też wracam do kremów, czy zwykłych pomadek. Maść wkracza, jak one już nie pomagają. Ja jestem uzależniona od pomadki i w każdej torebce mam, czy stoi na szafeczce przy drzwiach i w mojej nocnej, oraz tam też zawsze leży krem do rąk. Zawsze na noc smaruję dłonie i przed wyjściem z domu. Taka moja obsesja. Nawet jak mam w dobrym stanie, a nie posmaruję to się dziwnie czuję i tylko o tym myślę. Latem jest łatwiej, najgorzej zimą. Teraz też ciągle myję dłonie i są one jednak w opłakanym stanie.
Rena_cz Znam tą obsesję bo moja siostra ma to samo :) ja nie lubię mieć suchej skóry ale też nie lubię "mokrych" dłoni bezpośrednio po nakremowaniu więc smaruje tylko jak już muszę
Ja używam w razie konieczności maści a tak to od czasu do czasu balsam krem czy pomadka wlansie.
u mnie po świętach skora dłoni jest bardziej sucha, niestety więcej moczy się ręce zarówno przy sprzątaniu jak i gotowaniu, wiec wrócilam do mojego balsamu. Maść też kiedyś stosowałam, ale jest bardzo tłusta, a tego nie lubię, nie mogę też mieć takich dłoni przy dziecku.
Megg no to nie fajnie że tak skóra się wysuszyła. Ja przed waszymi świętami i w święta sprzątałam szykowałam wszystko na urodzinki córeczki a potem sprzątałam. Ale jakoś skóra mi się nie wysuszyła
Megg dużo zależy od detergentów jakich się używa i od twardości wody mydła iyd.
Aisa u mnie zdecydowanie od detergentów. Wodę mamy twardą i mamy zmiękczacz wody.
Woda ma właśnie duży wpływ. Ale są kremy z silikonem które ręce chronią. Ja je zawsze lubiłam
Dużo zależy też od organizmu bo jedno maja tendencje do wysuszonej skóry mimo nawilżania a inni przeciwnie
Na moją skórę to mróz działa że wysuszają się i aż pękają
Aneczka a ja rzadko mam sucha skórę ale za to usta ciągle popękane i suche mimo ciągłego smarowania
U mnie różnie bywa ale też alergiczka jestem więc mam skłonności do suchej skory.
Natika a masz jakaś fajną szminkę nawilżającą do polecenia?
Megg ja polecam z eveline Kokosowa jest mega! Mi się już kończy ale powiem ci ze zwyjle jak mi zima zaczynają pierzchnac i pekac wargi to odkąd używam nie było problemu i usta się trzymają jak ytzeba :D
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.